Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az Év Múzeuma lett a Mátra Múzeum

Az Év Múzeuma lett a Mátra Múzeum

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az egyik legrangosabb szakmai elismerést a gyöngyösi intézmény mellet idén a Hadtörténeti Múzeum is megkapta. A díjakat a Múzeumok Majálisán adták át.

A megújult Mátra Múzeum. Az épület és a kert 2 és fél milliárd forintos felújítása tavaly fejeződött be. A beruházás elnyerte az Európa Nostra építészeti díjat. Akkor. Most pedig az év Múzeuma lett az intézmény. A pénzjutalommal is járó kitüntetést a múzeum igazgatója vette át a Nemzeti Múzeum kertjében, a múzeumok majálisán.

A díjat elismert múzeumi szakemberekből álló bizottság ítélte oda a Mátra Múzeumnak, szakmai szempontok alapján. Fontos volt az újszerű témaválasztás, az eredeti megoldások alkalmazása és a vendégbarát szemlélet.

Az elismerés nem csak a múzeum, de a város és a megye szempontjából kiemelkedő jelentőségű. Idegenforgalmi szempontból is. Ezért a megyei és a helyi önkormányzat is igyekszik megadni minden lehetséges támogatást a kiemelt intézménynek.

Az intézmény vezetői azt remélik, a díj nagy segítséget jelent majd abban, hogy még többen megismerjék a múzeumot és egyre többen látogassanak el oda. Az elismeréshez kapott táblát egyébként a tervek szerint az Európa Nostra díj mellett helyezik el.

Pálinkás Ildikó


Az Aktuális napi hírei (2010-05-17 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mese - A Béka-királykisasszony
18:13
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Megyek az úton
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Molnár Dániel koncertje
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Azori, Sao Miguel, Pico, Faial - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság