Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Strandoltak a fesztiválozók

Strandoltak a fesztiválozók

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Különböző vízi feladatokban mérethették meg magukat a Gyöngyfesztivál tánccsoportjai a gyöngyösi strandon. A szervezők a nagyközönség által látható műsorokon kívül is rendeznek programokat a külföldi táncosoknak, hogy ne csak a fellépések, hanem a játékok és a szórakozás miatt is feledhetetlen legyen számukra a fesztivál és a város.

Fehér pólóban ugranak a vízbe a Gyöngyfesztivál résztvevői a medencébe, ebben a versenyszámban az nyeri a legtöbb pontot, aki a leggyorsabban úszik és adja át a vizes felsőt a társára. Vízi játékokkal szórakoztatták és versenyeztették a különböző nemzetiségeket a szervezők a gyöngyösi strandon.

– Természetesen a legfontosabb az volt, hogy a résztvevő csapatok, illetve a fellépők jól érezzék magukat, és egy ügyességi feladatban még azért összemérjék az erejüket. Móka, kacagás, szórakozás, napfény, víz, ami elengedhetetlenül szükséges egy nyári fesztiválhoz én azt gondolom – vélekedett Soltész Gábor szervező.

Az első versenyszámban az olasz csoport bizonyult a legjobbnak. Vittorio jól beszél magyarul is, hiszen édesanyja gyöngyösi, édesapja pedig olasz. Azt mondja: a fesztivál negyedik napjára már olyan lett a csapat, mint egy nagy család.

A második feladatban minél kevesebb levegővétellel kellett átúszni a víz alatt a másik oldalra, majd gumimatracot kellett felfújni és azzal átúszni. Ebben Észak-Macedónia szerezte meg a legtöbb pontot.

A mai vízi versenyt végül az olasz csapat nyerte, Kuba lett a második és holtversenyben Törökország és Portugália a harmadik.

A ma esti gálán egyébként Portugália és Dél-Korea műsorát láthatja a közönség a Főtéri színpadon. Vasárnap pedig zárógálával búcsúzik a fesztivál.


Tovább az archívumra