Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hőségriadó

Hőségriadó

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ma van a nyár egyik legmelegebb napja. 7 nyugati megyére harmadfokú, vagyis a legmagasabb fokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, az összes többi megyére másodfokú figyelmeztetés van érvényben, így Gyöngyösön is. A szakemberek felhívják a figyelmet arra, hogy a nagy melegben mindenki ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre és bőre védelmére.

Életbe lépett az országos tisztifőorvos által elrendelt hőségriasztás. Az intézkedés éjfélig lesz érvényben, ugyanis kedden már hidegfront várható, amely északnyugatról érkezik, ezért az ország többi részén csak szerdán várható a hőmérséklet csökkenése.

A gyöngyösi strand hosszabbított nyitvatartással segíti a hűsölni vágyókat.

– Erre mi is fokozottan figyelünk. Az elmúlt héten már érezhető volt a felmelegedés, pénteken már láttuk a létszámnövekedést és szombaton is, de vasárnap szinte duplájára ugrott a lakosság látogatottsága éppen ezért mi már vasárnap este 8 óráig voltunk nyitva és a héten is azt tervezzük, amíg tartósan 30 fok fölött van a hőmérséklet, várhatóan szerdáig, egészen biztos, hogy este 8-ig leszünk nyitva – mondta el Juhász Péter ügyvezető igazgató.

A hét második felében mérséklődik a kánikula, jellemzően 30 fok alatt alakulnak a maximumok. Emellett záporokra, zivatarokra is készülni kell – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat.


Tovább az archívumra