Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Elköszöntek a táncosok

Elköszöntek a táncosok

Hivatalosan is elköszönt Gyöngyös a 19. Nemzetközi Folklórfesztivál meghívott táncosaitól. A különböző nemzetiségek egy fogadás keretében adták át ajándékaikat Gyöngyösnek és természetesen ők sem tértek haza üres kézzel. A csoportok egytől egyig elégedetten búcsúztak a fesztiváltól, majd a felvonuláson és a záró gálán mutatták be táncaikat még egyszer, utoljára.

Kévés Tamás alpolgármester köszönt el a 19. Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál utolsó napján a táncosoktól. Ahogyan minden évben, idén is minden nemzetiség hozott és kapott is ajándékot, mindenki a saját településének jellegzetességeit adta át a fogadáson. A szervezők szerint minden év különleges, idén két olyan csapat is érkezett gyöngyösre, akiket már régóta vártak.

– Ez az év volt az, amikor két olyan együttes jött, akit a 25 év alatt nem sikerült még beszerválnunk ide a fesztiválra, Kuba és Dél-Korea, ami óriási élményt okozott. Körülbelül olyan 4000 néző jön el évente élvezni ezt a folklórfesztivált, és úgy gondolom, ebben az évben is élményt tudtunk adni Gyöngyösnek – fogalmazott Sándor Ferenc fesztiváligazgató.

Idén hat különböző ország néptáncait ismerhettük meg a fesztivál ideje alatt, és minden csapat úgy nyilatkozott, hogy kedves fogadtatásban volt részük, és színvonalas rendezvényen léphettek fel.

Dél-Korea táncosai azt mondták: a leginkább az tetszett nekik, hogy megismerhették a nemzeti esteken a különböző országok kultúráját és hagyományait.

– Magyarországon korábban már felléptünk, de Gyöngyösön most először. Nagyon kedvesen fogadtak minket, és a rendezvény is igen színvonalas, azt kívánjuk, hogy még hosszú ideig legyen ilyen fesztivál Gyöngyösön – mondta Jay Nayounk.

A város egytől-egyig mindenkinek tetszett, sokan kiemelték a tisztaságot, és azt, hogy mosolygósak az itt élő emberek.

– Ez a város az egyik legszebb hely, ahol életemben jártam, különösen tetszenek a régi épületek, és nagyon jó hangulata van Gyöngyösnek vélekedett az Észak-macedóniai Dusica Stojkovska.

A fogadás után megtelt a Fő tér emberekkel, hiszen itt még egyszer megtekinthették az összes csoportot a záró felvonuláson. A két hazai és a hat külföldi tánccsoport egy pár perces tánccal készült a közönségnek, ahol lehetőség volt megtekinteni a táncokon kívül a népviseleteket is.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Összefoglaló a gyöngyösi Augusztus 20-i ünnepségről
09:28
Reklám
09:32
Fejezetek Magyarország közlekedéstörténetéből 5. rész
10:01
Reklám
10:04
Neve is van: Budapest - ismeretterjesztő film 1. rész
10:56
Moziklip – mozi magazin
11:10
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
11:23
Reklám
11:26
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Dübörgő - Kicsi voltam…
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:13
Zeneiskolások előadása - Aladi Ronett - Rameau: Gavotte
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Sport7 1. rész – sport magazin
19:01
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Üzleti negyed – gazdasági magazin
20:09
Cimbaliband - Vár ránk a világ
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság