Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kínai kapcsolat

Kínai kapcsolat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Testvérvárosi kapcsolatot alakít ki Gyöngyös a kínai Luohe városával. Az erről szóló megállapodás tervezetét augusztus 12-i rendkívüli ülésén fogadta el képviselő-testület.

A gazdaság, a kereskedelem, a tudomány, a technológia, a kultúra, a sport, az egészségügy és oktatás területén készül együttműködni Gyöngyös és a kínai Luohe városa. A két település közötti testvérvárosi szerződésről szóló szándéknyilatkozatot már korábban elfogadta, most a megállapodás szövegét is ratifikálta a gyöngyösi képviselő-testület.

A szerződést a kínai város delegációjának augusztus 22-i gyöngyösi látogatása alkalmával írják majd alá.

Luohe 2018. október végén, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével kereste meg a gyöngyösi önkormányzatot testvérvárosi kapcsolat létrehozásának szándékával. Luohe 2,6 millió lakosával kis városnak számít Kínában, azonban gazdasági, oktatási és kulturális élete példaértékű növekedést mutat a nemzetközi kapcsolatok szélesítésében.

A grémium rendkívüli ülésén a testvérvárosi szerződés elfogadása mellett döntött a helyi közösségi közlekedés fenntartásához biztosított támogatás igényléséről, és tárgyaltak a Gyöngyösi Ipari Park Kft.-vel való elszámolásról is.


Tovább az archívumra