Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Néptánc-tábor Nagyrédén

Néptánc-tábor Nagyrédén

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nagy népszerűségnek örvend a néptánctábor már évek óta a nyári szünetben Nagyrédén. Az idén 23 táncot szerető gyermek jelentkezett a táborba nem csak a településről, hanem Gyöngyösről és a környező településekről.

Délután 3 órakor is fáradhatatlanul járják a nagyrédei művelődési ház színpadán, a néptánctábor növendékei. Az idén 23 táncszerető gyermek jelentkezett a táborba.

Az egésznap mozgalmasan telik. A középpontban a tánc áll, de tanulnak énekeket, kézműves foglalkozást is tartanak nekik, ahol például batikolni tanulnak. A gyerekek nagyon szeretnek idejárni, a legtöbben visszajárók.

A táborozókhoz minden nyáron csatlakoznak újak is.

Sokan évközben is rendszeresen vesznek részt itt Nagyrédén néptánc oktatásban. A település önkormányzata támogatja tanévközben a balett és néptánc oktatást, így közel 60 gyermek tanulhat a magyar néptáncról és más mozgásformákról.

A táborban egy új módszerrel, színterápiával is tanítják a táncot az oktatók. Balatoni Katalinnak, az Így Tedd rá! program gazdájának módszerét alkalmazzák, ami a játékos tánctanulást segíti.

Az utánpótlás szempontjából és a magyar kultúra megismerése érdekében fontos minél kisebb korban megtanítani a kicsiknek a magyar tánc értékét és annak gyöngyszemeit, véli a művészeti vezető.

A pénteki táborzáráson, egy előadással, házi bemutatóval lepik meg a népviseletbe öltözött gyermekek szüleiket, hozzátartozóikat, akik a hét folyamán elsajátítottakból kaphatnak ízelítőt.


Tovább az archívumra