Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Idén százéves Jászárokszállás Ipartestülete

Idén százéves Jászárokszállás Ipartestülete

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A sokat látott szervezetet a hosszú idő alatt olykor feloszlatták, kisemmizték, mégis sokat tettek a városért, nem csak iparosokat, hanem kultúrát is közvetítve a lakosságnak. A jubileumon ott volt az országos ipartestület vezetője is.

Tízszer tíz esztendő bizony nagy idő, a város immár díszpolgári címmel is kitüntetett civil szervezete, az Ipartestület történetében is volt mire visszaemlékezni. Az ötvenes években felszámolták, majd másba olvasztották be a szervezetet, a rendszerváltás után önállósodnia kellett, és korábbi javait is csak nagy küzdelem árán szerezte vissza. Pedig az egyesület nem csak az iparosok saját érdekeit szolgálta, a színészetet, a kultúrát ők honosították meg Jászárokszálláson. A városi elnök eddigi munkáját az IPOSZ Kézművességért díjának legmagasabb, arany fokozatával ismerték el. Az IPOSZ elnöke arról szólt: a jó iparos mindig, minden közegben feltalálja magát. A településen is az élelmesség vitte előre az iparosokat, később a vállalkozókat – vélte Gergely Zoltán.
Bár sokan ezt a nagyáruházak korában hajlamosak elfeledni, a jó iparosra a mindennapokban szükség van, mert helyben, ismerősöknek megbízhatóan szolgáltat, ha szükség van rá – hangzott el az ünnepségen.

Faragó Zoltán


Tovább az archívumra