Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Bach kantáták a Gyöngyösi Művészeti Hetek programsorozatában

Bach kantáták a Gyöngyösi Művészeti Hetek programsorozatában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tavaly májusban Mozart Requiemjének bemutatója a gyöngyösi származású, Németországban élő trombitaművész , Csiba József és felesége Gisela Csiba jóvoltából valósulhatott meg. A Gyöngyösi Művészeti Hetek idei programjából sem hiányozhattak az általuk szervezett nagy koncertek. Az elsőn a Bach két kantátáját mutatták be a Mátyás templom zenekarának és a Cantus Corvinus Vegyeskarnak a közreműködésével.

A fellépő zenekar és karnagyuk, Tardy László nem ismeretlenek a gyöngyösiek számára, hiszen a tavalyi nagysikerű Requiem bemutatón ugyancsak ők muzsikáltak. Tardy László ma is jó szívvel emlékszik vissza az akkori fellépésükre.
A templom most is megtelt a koncertre, mely – mint ahogy a tavalyi is – Csiba József, a gyöngyösi származású, Németországban élő trombitaművész és felesége jóvoltából valósulhatott meg. Az, hogy most Magyarországon ritkábban játszott Bach kantáták kerültek bemutatásra, kifejezetten a Bach kutatóként is jegyzett Gisela Csiba kívánságára történt.
Bach Dicsőítsd az urat kezdetű 137. kantátája a Mátyás templom zenekarának repertoárján éppen úgy újdonságnak számít, mint a hangversenyen közreműködő Cantus Corvinus Vegyeskarén. Csiba József szerint azonban még sok közös munka vár a részvevőkre. Az már biztos, hogy jövőre ismét nagy koncerteket láthat a gyöngyösi közönség az immár kedves ismerősként visszatérő közreműködők részvételével.

Borbándi Erik


Tovább az archívumra