Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tanteremavató

Tanteremavató

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tantermek átadójával indult az idei tanév a gyöngyösi Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Szakgimnáziumban. A nyári szünetben két tanterem felújítását nagyvállalati támogatással, közel 8 millió forintból végezték el az intézményben. Az elektronikai tanterem korszerűsítését a higiénés termékeket gyártó cég gyöngyösi gyára, míg a gépészeti tanterem felújítását a vasúti felépítményeket gyártó Kft. finanszírozta.

Közel 700 diáknak kezdődött meg a tanév a gyöngyösi Katolikus Műszaki és Közgazdasági Szakgimnáziumban. A tanévnyitó egy iskola életének fontos eseménye, ez a mostani a szokottnál különlegesebb és örömtelibb a megújult tantermek átadásával – mondta Benyovszki Péter igazgató.

A nyári szünetben folytatódott az iskola épületének felújítása, mintegy 50 millió forintot költött a fenntartó és két gyöngyösi cég közösen a korszerűsítésre. A két nagyvállalat által finanszírozott munkák révén a két tantermet kifestették, klímaberendezéssel, új bútorokkal, digitális táblával, kivetítővel szerelték fel. A felújításhoz 4-4 millió forinttal járultak hozzá a vállalatok, melyek potenciális munkaadóként szeretnék vonzóvá tenni a cégeket a diákok számára.

– Cégünk számára nagyon fontos, a nálunk dolgozó emberek szakértelme. Nem csak arra van szükség, hogy felvegyük az embereket a munkaerőpiacról, hanem hogy szerepet vállaljunk abban, hogy ahol élnek és tanulnak, ott támogassuk őket. Célunk, hogy a lehető legjobb szakembereket, munkaerőt tudják képezni az iskolák – mondta Julien Doussot, a P&G gyöngyösi gyárának igazgatója.

A vasúti felépítményeket gyártó cég szintén régóta az iskola támogatója, sokan végeztek ebben az intézményben jelenlegi dolgozóik közül.

A két újjá varázsolt tanteremben XXI. századi körülményeket teremtettek a támogatók – mondta az átadáson az iskola igazgatója.

Az újonnan átadott tantermeket megáldotta Balog Gyula plébános majd kezdődhetett a tanulás.


Tovább az archívumra