Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nagy mozgások a pedagóguskarban

Nagy mozgások a pedagóguskarban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szinte minden általános és középiskolában kellett új munkatársakat felvenni Gyöngyösön a tanévkezdésre. Az intézményvezetők elmondták: sokan nyugdíjas korúak, így a következő években is szükség lesz az új tanárokra, de városunkban az igazgatók szerint mindenhol sikerült a megfelelő létszámú tanári karral kezdeni a tanévet. Mint elmondták: minden órát szaktanárok tartanak, így egyenlőre nincs pedagógushiány az intézményekben.

Órára igyekeznek a diákok a Felsővárosi Általános Iskolában. Bár a tanév még csak harmadik napja tart, lassan mindenki megszokja az új napirendet. Az intézményvezetők már az előző év végén látták, hogy szükség van e új munkatársakra, és a legtöbb városbeli iskolában kellett is állást meghirdetni, ennek a legfőbb oka pedig az volt, hogy többen nyugdíjba mentek. Az intézményvezető elmondása szerint szerencséjük volt, mivel voltak olyanok is, akik messzebbről költöztek ide, így szinte azonnal találtak új pedagógusokat a betöltetlen helyekre.

– Júliusban hirdettünk meg három álláshelyet, a nyugdíjba vonuló kollégák miatt, kettő tanító és egy tanári álláshelyet és nagy örömünkre szolgál, hogy augusztus 15-ével be is töltöttük ezeket az álláshelyeket, ezen kívül két gyesen lévő kollégánk van, de az ő álláshelyüket – mivel várhatóan hamarosan visszajönnek – mi óraadókkal oldottuk meg – mondta el Horváth Zoltánné, a Felsővárosi Általános Iskola intézményvezetője.

De nem csak itt, hanem többek között az Egressy Béni Általános Iskolában is szükség volt új emberekre, itt is a legfőbb ok az volt, hogy nyugdíjas korúak lettek a pedagógusok.

– Nem volt pedagógushiány, nagyon sokan mozogtak, nyugdíjba mentek, és volt, akinek az élethelyzete úgy hozta, hogy máshová kellett költöznie pedagógusaink közül. Öt embert vettünk föl, minden álláshelyet sikerült feltölteni, volt olyan, amit tapasztalt, régi kollégáinkkal, akik szívesen jöttek vissza dolgozni – mondta el Lipkovics Gábor igazgató.

Mint azt az intézményvezetők elmondták, a következő években egyre többen érik el a nyugdíjkorhatárt, így kérdéses, lesz-e megfelelő számú új szaktanár.

Az idei tanév rendben elindult, és ebben a szakgimnáziumban is szaktanárok tartják a tanórákat.

– Négy új dolgozót vettünk föl az idei tanévre, a négy új dolgozóval, örömmel mondhatom, hogy 100 százalékos az iskolánk szakos lefedettsége, tehát minden tantárgyat olyan tanár, olyan kolléga fog tanítani, akinek megvan hozzá a megfelelő végzettsége – közölte 3039 Benyovszky Péter, a Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Szakgimnázium igazgatója.

Az igazgatók szerint a fiatalok számára nem vonzó a tanári pálya, mivel egyrészt alacsonyak a bérek, másrészt pedig van ahol a munkakörülmények sem megfelelőek, így kérdéses, hogy a következő években lesz-e elég tanár és tanító az iskolákban.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Mese - A só
09:08
Világörökség - Lillafüred 
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:11
Zeneiskolások előadása - Csanádi Bertold Balambér - Kabalevszkij: C-dúr koncert I. tétel
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Méhek nyomában - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság