Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sportolási lehetőségek

Sportolási lehetőségek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A fiatalok számára számos sportolási elfoglaltság kínálkozik Gyöngyösön. Egyéni, illetve csapatsportok tekintetében is szép számmal vannak lehetőségek a városban. A küzdősportoktól kezdve, a kézilabdán át egészen az úszásig mindent kipróbálhatnak a fiatalok. A szervezők pedig az új tanévben is várják a lelkes jelentkezőket.

Az utolsó utasításokat kapják az úszó növendékek, akiknek a nyári szünet után ismét elkezdődtek az edzések. Sportolási lehetőségek terén pedig bővelkedik a város, hiszen szép számmal akadnak különböző egyesületek és klubok, akik várják a fiatal jelentkezőket. Gyöngyösön nagy népszerűségnek örvend például az úszás, hiszen ez a sportág az egyik leghasznosabb a gyermekek számára – mondják az oktatók. A Parafa Úszó Klub pedig már egészen óvodáskortól tanítja a legkisebbeket.

– Ez egy alapsportág. Ha egy gyermekek óvodás kortól számolva 14 éves korig úsznak az egy nagyon jó alapot jelent és innentől még el lehet menni más sportágba is, ha úgy van. A tüdőre, a vitálkapacitásra, és a keringésre nagyon jó – fejtette ki Vaszkó Viktor, a Parafa Úszó Klub vezetőedzője.

Az úszó klub növendékei már sok országos versenyt megnyertek és megannyi csúcsot megdöntöttek, köztük Boári Benett is, aki szerint az úszás az egyik legélvezetesebb sport.

Az úszás mellett a küzdősportok is nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen megannyi ágazatát lehet választani a városban. Ez a sport elsősorban az önvédelem fejlesztésére alkalmas, de egyéb fontos dolgot is megtanít a fiatalok számára.

– A gyerekeket megtanítjuk arra, hogy hogyan védjék meg magukat, illetve ennek a csapatnak a legfontosabb erénye, hogy közösségben hogyan dolgozzanak, illetve akár a csapattársaikat hogyan segítsék az edzések alkalmával, akár az órainkon belül, akár kívül is – magyarázta Mádi Péter Attila, a GYAK ökölvívó szakosztály vezetője.

Nem csak a testi, de a lelki fejlődésben is segít ez a sport, különösen a magatartásbeli problémával küzdő fiataloknak – állítja a vezetőedző.

– A szocializációban is egy elég fontos szerepet tölt be a küzdősport, hiszen itt egyúttal akár a fegyelemre is, vagy akár a személyiségjegyekre is kiélezésére is megtaníthatjuk a gyerekeket – tette hozzá.

A városban számos sportlehetőség közül választhatnak a fiatalok, köztük a kézilabda, a futball, a futás várja a lelkes jelentkezőket.


Tovább az archívumra