Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nem indítanak polgármester-jelöltet

Nem indítanak polgármester-jelöltet

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Bár korábban bejelentette a Vagy Egyesület, hogy polgármester-jelöltet állít, most úgy döntöttek, ezt visszavonják, sőt nem is támogatnak egy jelöltet sem. 6 körzetben azonban elindulnak, azzal a céllal, hogy a testületbe képviselőket juttassanak, akik – ahogy fogalmaztak – akadályai lehetnek a közpénzek elfolyatásának, és megakadályozhatják a korrupciót.

Nem jelöl, sőt nem is támogat polgármester-jelöltet a Változást Akarunk Gyöngyösön Egyesület. Korábban bejelentették, hogy Dr. Lukács Zoltánt alkalmasnak találják összellenzéki jelöltnek. A tárgyalások azonban nem vezettek eredményre, ezért úgy döntöttek, polgármester-jelöltet nem, képviselő-jelölteket azonban állítanak.

– A megkeresésünket válasz nélkül hagyták, az előzetes egyeztetések ellenére sem, így igazából mi csak találgatni tudunk, azt tippeljük egyébként, hogy azok a változások, amit mi szerettünk volna, az túl sok volt a résztvevő pártoknak és ugye a VAGY Egyesület sosem titkolta, hogy a jelenlegi városvezetéssel szemben is kritikus, nem csak országos szinten a Fidesz politikájával és a NER rendszerével szemben – szögezte le Lukács Zoltán képviselő-jelölt.

Az egyesület hat körzetben állít jelöltet, az ajánlóíveket pedig már le is adták. A 2-es körzetben Répás Jánost, a 3-asban Dr. Lukács Zoltánt, a 4-esben Béres Tibort, az 5-ösben Nagy Róbertet,a 6-osban dr. Kis Dánielt, 8-as körzetben pedig Varga Anikót indítják.

– A VAGY Egyesület célja az, hogy képviselőt, vagy képviselőket juttasson a képviselő-testületbe, és ezek a képviselők aktív akadályai legyenek a korrupciónak, a közpénz elfolyatásának – húzta alá a jelölt.

Programjukat már összeállították, amely három nagy téma köré csoportosul. Közzétesznek egy úgynevezett zöld csomagot, amely fenntartható környezetvédelmi és gazdasági javaslatokat tartalmaz, de fontos számukra a romaintegráció, az antikorrupció és a turizmus fellendítésre is.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság