Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Viszlát, nyár!

Viszlát, nyár!

Nagyszabású nyárbúcsúztató rendezvényt tartottak Pipis-hegyen. A szervezők célja, hogy egyre több program valósuljon meg a repülőtéren, és újra fontos vonzerő legyen a turisták számára is. Az eseményen sétarepüléseken vehettek részt az érdeklődők, bemutatókat láthattak és többek között Caramel és az Alma együttes szórakoztatta az közönséget.

A gyerekekkel együtt énekelte legismertebb slágereit az Alma együttes a Viszlát Nyár rendezvényén a hétvégén. Aki ellátogatott a Pipis-hegyi programokra, igazán különleges élményben lehetett része, hiszen úgy élvezhette a műsorokat, hogy közben a magasba emelkedő repülőket is megcsodálhatta.

– Nem az első alkalom a 23 év alatt, hogy ilyen helyszínen megfordulunk, de hát nyilván a gyerekek figyelmét és a mi figyelmünket is elvonják ezek a dolgok, mert ugye csodaszámba megy, meg ennek olyan aurája van és olyan környezetben vagyunk, ami nem hétköznapi – vélekedett Buda Gábor, az Alma Együttes énekese.

A nyárbúcsúztató esemény nem titkolt célja, hogy a korábban nagy népszerűségnek örvendő rendezvény-helyszín ismét megteljen emberekkel, ezáltal pedig még többen megismerkedhessenek a repülőklub életével, nem utolsó sorban pedig hogy turisztikai szempontból is újra fontos célponttá váljon.

– Nagyon szép tervek voltak itt 30 évvel ezelőtt is. Szálláshely, vendéglátóhely, itt vannak a pályák, ezer fajta extrém-portot vagy normál sportot lehet, cikáznak itt a különböző turistautak, és rengeteg lehetőség van, kiaknázatlan lehetőség – fejtette ki Nagy Róbert, a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Egyesület elnöke.

Az eseményen képviseltette magát a Magyar Honvédség is, hiszen a repülőtér szorosan kapcsolódik a légierőhöz. Fontos helyszín ez számukra is, hiszen kiképzést és gyakorlatokat is tartanak itt.

– Ha itt most körbenézünk, nagyon nagyon sok fiatalt látunk, egészen az óvodás kortól a 16-17 éves korosztályig, akikben el tudjuk ültetni azt a gondolatot, hogy foglalkozzanak a nemzettel, a hazával, hazaszeretettel, és talán megfordul bennük az a gondolat is, hogy katonák legyenek – mondta Szűcs Lóránd, a Honvédelmi Minisztérium Katonai és Társadalmi Kapcsolatok Főosztályának vezetője.

A nyárbúcsúztatón fellépett Molnár Ferenc ’Caramel’ is, aki mint mondta, jelenleg nagyon sokat dolgozik, de élvezi a pörgést.

– Annak kell örülni, hogy ha az embert hívják, hogy ha kíváncsiak, hogy ha velem együtt éneklik a dalokat, úgyhogy ezen leszek a jövőben is, hogy a tempó, hát hogy ne tudjak pihenni, ezen leszek – magyarázta.

A résztvevők között sok gyermek volt, akiket leginkább a repülőgépek vonzottak.
A szervezők azt tervezik, hogy a jövőben még több programnak adhat helyszínt a Pipis-hegyi repülőtér.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Luther Márton élete 6. – Kenyértörés - rajzfilm sorozat
09:13
Méhlegelők - filmetűd
09:16
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
Döntés előtt 1. rész – közéleti magazin
10:01
Reklám
10:04
Döntés előtt2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:55
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
11:06
Vidróczki gála 2019 - Mátraaljai Néptánc és Hagyományőrző Egyesület - Domaházi táncok
11:12
Reklám
11:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:14
Vidróczki gála 2019 - Tarna Kicsik - Helyet, helyet nekünk is, ha kicsikék vagyunk is…
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Sport7 1. rész – sport magazin
19:01
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Városháza - Jászárokszállás magazinja - ismétlés
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság