Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tűzifa-támogatás

Tűzifa-támogatás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A rászorulók októberig igényelhetnek tűzifatámogatást Gyöngyös város önkormányzatánál. A hivatal 8 millió forint értékben oszt ki tűzifát azoknak a szociálisan rászoruló családoknak, akik benyújtják a kérelmet. A tüzelő mennyisége 800 és 1200 kg közötti. A beszállítók szeptember 30-ig adhatják le árajánlataikat.

A szociálisan rászorulók idén is igényelhetnek tüzelőanyag-támogatást a fűtési idényben. A hivatal dolgozói keresik azokat a vállalkozókat, akik biztosítják a tüzelőanyagot és előnyben részesülnek azok, akik a kiszállítást is vállalják. Az önkormányzat idén 6.8 millió forint rtékben vásárol tűzifát, valamint 1.2 millió forintot biztosít a VGZrt.-nek kb. 400 mázsa tüzelőanyag darabolására és kiosztására.

– Ez által egy olyan 260-300 család kapott eddig tüzelőanyagot. A tüzelőanyag kérelem egy beadványra, formanyomtatványra fog majd történni és miután az állampolgár beadta ezt a formanyomtatványt arra lehet számolni, hogy egy környezettanulmány fog készülni a családjánál – mondta el dr. Horváth Gábor, a Közigazgatási és Intézményirányítási Igazgatóság vezetője.

Tehát jövedelemvizsgálatot végeznek. Az igazgató reméli, hogy sok család jelentkezik idén is.

– Családnál 39 900 Ft az 1 főre eső jövedelem, több mint 60 ezer Ft azoknál a családoknál ahol nyugdíjasok vannak, illetve a legkedvezőbb természetesen az egyedülálló nyugdíjasnál. A tüzelő mennyisége 800 és 1200 kg között mozog majd – sorolta az igazgató.

A kérelmet októberig kell leadni, a támogatást pedig novembertől februárig lehet igénybe venni a családoknak. A tervek szerint, aki kér, még karácsony előtt megkaphatja a szükséges tüzelőanyagot. Az önkormányzat emellett 2 millió forintot biztosít idén burgonyaosztásra, mely családonként 20-25 kg-ot jelent.

archív: 20180903_tuzifatamogatas, 20181121_burgonyaosztás


Tovább az archívumra