Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az állatkert nem menhely

Az állatkert nem menhely

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nem élte túl az oroszlántámadást az a macska, akit a Gyöngyösi Állatkert előtt hagyott hat kölykével egy ismeretlen férfi. A csöppségeket anyjukkal együtt befogadta az állatkert, azonban a felnőtt cicát ki kellett engedniük, aki ezután betévedt az oroszlán ketrecébe. Az állatkert most arra kér mindenkit, hogy ne vigyen senki hozzájuk háziállatokat, hiszen a park csak veszélyt jelent számukra.

Ide, az oroszlánok közé mászott be az a macska, akit egy ládában, a hat kölykével együtt közel két hete a Gyöngyösi Állatkert bejáratánál hagyott egy ismeretlen férfi. Ahogy a biztonsági kamera felvételén is látszik, este, sötétedés után egy ember jelenik meg az állatkert bejárati kapuja előtt, aki miután a kezében lévő ládát lerakta lehajtott fejjel távozik.

– Én visszakerestem rögtön még aznap a kamerafelvételeket és az előző nap este nyolc órakor egy úriember megjelent azzal a rekesszel és lerakta a park elé, már zárás után. Papucsban volt és rövidnadrágban, sapka volt a fején és eléggé lehajtott fejjel jött. Nem tudom, hogy azért mert tudta, hogy van itt esetleg kamera, vagy más miatt. Az autójával sem a parkolóban parkolt le, hanem a túloldalra – mondta el az állatkert tulajdonosa, Barcai Henrietta.

Ezt követően az állatkert befogadta a macskákat, akiket elzárva is tartottak, azonban a kicsik anyját kénytelenek voltak kiengedni, aki ezután az oroszlánok kifutójába tévedt. Az egyik nagymacska a ketrecbe bemászó védtelen állatot megtámadta és halálos sérült okozott neki. Az esetet követően a kiérkező állatorvos már nem tudta megmenteni az anya életét, így a látogatók szeme láttára belehalt a sérülésébe.

– Ne nézzenek minket menhelynek, mi állatkert vagyunk, veszélyes fajokkal. Itt nem csak az oroszlánok, a tigrisek, a puma, de ha betéved egy ekkora cica például a borzok kifutójába, akkor sajnos ez lehet a vége. Mivel idegen macskákról van szó és lerakják őket ide a kapu elé, nem tudják, nem ismerik a területet, nem tudják hova szabad és hova nem szabad bemenni. Ez egy nagyon veszélyes hely az ilyen állatok számára, úgyhogy mindenkit arra kérünk, hogy ha egy lehetőség van, ne tegyék le ide ezeket a cicákat – kérte a tulajdonos.

Az állatkert egyik dolgozója gondozásba vette az anya nélkül maradt kiscicákat, azonban a park szeretné őket örökbe adni. Barcai Henrietta hozzátette reméli, hogy ezután nem hagynak a park előtt háziállatokat, ha valaki nem lát más megoldást, inkább, kérjen segítséget erre szakosodott alapítványoktól, állatvédő szervezetektől.


Tovább az archívumra