Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Utolsó döntések

Utolsó döntések

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egyebek mellett a Városgondozási Zrt. 40 milliós eszközbeszerzéséről és a Berényi-Haller-kastély felújítását is tartalmazó beruházás nyílt közbeszerzésének kiírásáról is döntött szeptemberi ülésén a gyöngyösi képviselő-testület.

Utolsó ülésén a gyöngyösi képviselő-testület úgy döntött, nyílt közbeszerzési eljárásban választja ki az Észak-nyugati városrész rehabilitációjára elnyert európai uniós támogatású projekt kivitelezőit. A több mint 400 millió forintos beruházás tartalmazza egyebek mellett a Petőfi utcai Berényi-Haller-kastély felújítását, irodaépület építését, hat önkormányzati bérlakás felújítását, közműépítéseket, útburkolat-felújítást és közvilágítás kiépítését.
Ugyancsak új közbeszerzési eljárást indít az önkormányzat a parkfenntartási feladatok ellátására. Ezeket a munkákat öt éve a ZÖFE Kft. végzi, azonban az elmúlt években annyi pluszfeladat jelentkezett, amit a jelenleg érvényes szerződés keretei már nem bírtak el. Ezért a társaság és az önkormányzat közös megegyezéssel felbontja a parkfenntartási szerződést, és új közbeszerzést indít.

Az önkormányzat 15 ezer eurós támogatást nyert el egy európai uniós támogatású program keretében, amelynek köszönhetően a város tizenhét pontján alakítanak ki ingyenes wifi-pontokat. Közel 40 millió forintot fordít eszközbeszerzésre a Városgondozási Zrt. Az önkormányzati társaságnak egy tulajdonában álló telek értékesítéséből származott bevétele, amit a képviselő-testület korábbi határozata szerint eszközparkjának bővítésére és korszerűsítésére fordít. A bevételből egyebek mellett daruval felszerelt billenőplatós tehergépjárművet, seprőgépet, hótolóval, sószóróval felszerelhető fűnyíró traktort, motoros kaszákat, láncfűrészeket vásárol a társaság.

A képviselők úgy döntöttek, hogy az önkormányzat – hasonlóan az Új Nap Köszhasznú Egyesület és a Mátrai Hegyközségek Kft. kérelme alapján hozott döntéshez – a Gyöngyösi Úszó Alapítvány és a Meseházikó Alapítvány részére is kölcsönt nyújt utófinanszírozású pályázatuk megvalósításának érdekében. A kölcsön összegét a támogatás folyósítását követően fizetik vissza az önkormányzat részére az érintett szervezetek. A grémium több alapítvány támogatásáról döntött, és 2,2 millió forinttal segítette a Pátzay János Zeneiskola alapítványának versenyzongora-beszerzését. A hangszer megvásárlásához már korábban is hozzájárulást nyújtott a város, így a nagyértékű versenyzongora az önkormányzat tulajdonába kerül, de a zeneiskola növendékei használhatják majd.


Tovább az archívumra