Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tovább fejlesztene

Tovább fejlesztene

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elkészült a „Nyolcvanas” lakótelep fejlesztési terv 2.0. A körzeti képviselők a 2015-ös programjukba betervezett, de nem megvalósult beruházásokat, a más elkezdett, de még nem befejezett munkákat, valamint a lakossági javaslatok alapján összeállított terveket írták bele a választási programba. Kovács Zoltán a 10-es körzet képviselője azt mondta: utcákra lebontva, konkrét tervekkel készül a választásra, illetve a következő 5 évre.

Kulturális közösségi tér – ennek tervét mutatja Kovács Zoltán, a 10-es körzet jelenlegi képviselője, aki a következő öt évben is fejlesztené, szépítené a nyolcvanast. Minden olyan feladat megtalálható a lakótelep fejlesztési tervében, amelyek a következő években megoldásra várnak. A programnak a 2015-ben elkészített terv adta az alapját.

– Az alapján, amit 2014 és 2015 elején a lakókkal lakófórumokon, utcafórumokon értek bennünket vélemények, ezeket összegeztük, és ezek gyakorlatilag az elmúlt öt évben ez alapján, a koncepció alapján dolgoztunk a testületben. Nyitott volt ez a koncepció és ez most is nyitott az összes többi nyolcvanas képviselőre is – magyarázta Bús Árpád Zsolt.

Céljuk, hogy bár most leginkább a 10-es körzet fejlesztéseire fókuszáltak, a 3 körzetből álló lakótelep egésze fejlődjön, így Kovács Zoltán szeretne együttműködni a következő ciklus képviselőivel, amennyiben újraválasztják. A képviselő-jelölt elmondta: az elmúlt öt évben többek között sportpálya és játszótér is megújult, több utcában megoldották a csapadékvíz-elvezetést, épült új kutyafuttató, utakat, járdákat is rendbetettek, de még mindig sok teendő vár rájuk.

– Mindenképpen probléma továbbra is a parkolás. Ez az egyik legsürgetőbb probléma. Az elmúlt öt évben el kell mondanom, hogy 140 parkolóhely épült csak a 10-es körzetben. De ez még mindig nem oldotta meg a gondot. Konkrétan utcákra lebontva szerepelnek javaslatok – fűzte hozzá Kovács Zoltán.

Kovács Zoltán ugyanakkor kiemelte: zöld területeket nem szeretnének csökkenteni és fákat sem szeretnének ehhez kivágni. További tervként szerepel egy kerékpárút létrehozása, amely egészen a Mátrai útig vezetne, de folytatnák a kátyúzást, a járdák rendbetételét, viszont pozitív változás, hogy javult a környék közbiztonsága az intézkedéseknek köszönhetően. A fejlesztési tervet szórólapokon, utcafórumokon és az interneten is megtalálhatják a lakók.


Tovább az archívumra