Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Autómentes nap

Autómentes nap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idén is „Autómentes Napot” tartottak Gyöngyösön az Európai Mobilitási hét keretein belül. A rendezvény célja, hogy felhívják a figyelmet a környezetszennyezés veszélyeire és ösztönözzék az embereket arra, hogy az autó helyett, amikor csak tehetik, inkább válasszák a sétát vagy biciklizést. A gyerekek számos öko-játékban próbálhatták ki magukat, a felnőttek pedig részt vehettek a szüreti futáson és egy kerékpáros felvonuláson.

Hogyan spórolhatunk a háztartásban? Hogyan védhetjük meg a környezetünket? Többek között ezeket tanulhatták meg játékos módon a gyerekek az autómentes napon, hiszen a cél az, hogy a fiatalokat megtanítsák a környezettudatos életmódra és felhívják a figyelmet a környezetszennyezés veszélyeire.

– Mi úgy gondoltuk szervezők, akik megkaptuk ezt a lehetőséget, hogy évek óta egy nagy napot szervezünk, és ezzel nagyot üssünk ezen a vészharangon ugyanakkor a jövő épül itt mögöttük, hogy a kicsik megértsék, hogy miért fontos mondjuk egy elektromos hajtás, miért fontos összegyűjteni a szemetet és hogy kell ezt megcsinálni, hogyan kell parkolni, mivel közlekedjünk, hogyan védjük a környezetünket – sorolta Nagy Róbert szervező.

A kicsik számos öko-játékkal játszhattak, valamint elektromos járműveket próbálhattak ki. Sokan már most tudják, hogyan is védjék meg környezetüket.

A biztonságos közlekedés is mindig kulcstémája a rendezvénynek, ezért a kicsik erről tanulhattak a Gyöngyösi Rendőrkapitányság munkatársainál.

Mindezek mellett bemutattak új technológiákat: köztük hybrid autókat és egyéb elektromos közlekedési eszközöket – mint pédául elektromos bicikli, vonat vagy épp holdjáró.


Tovább az archívumra