Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sorra alkotják meg helyi rendeleteiket az önkormányzatok a parkolásról, noha a múlt héten elfogadott új törvény még nincs kihirdetve

Sorra alkotják meg helyi rendeleteiket az önkormányzatok a parkolásról, noha a múlt héten elfogadott új törvény még nincs kihirdetve

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyöngyösön nem biztos, hogy szükség lesz új rendeletre, az önkormányzat mindenesetre megvárja a végrehajtási utasítást. Az új jogszabály egyébként a benzin árához köti a parkolási díjakat.

Tele van a parkoló a posta épülete előtt. Az új parkolási törvény szerint csak abban az esetben lehet díjakat kivetni a várakozókra, ha a parkolók 70 százalékban telítettek. Az országgyűlés kedden módosította a parkolás jogi szabályait – erre az Alkotmánybíróság döntése miatt volt szükség. Az új szabályozás a 95-ös benzin átlagárához köti a parkolási díjat, amely nem haladhatja meg az előző évi átlagár kétszeresét. Idén ez 544 forint. Egy másik fontos eleme a törvénymódosításnak, hogy parkolási közszolgáltatást kizárólagos önkormányzati tulajdonban álló gazdasági társaság végezhet. Gyöngyösön ez eddig is így volt.

Bár a parlament már elfogadta a törvénymódosításokat, azok még nem léptek hatályba, a Magyar Közlönyben ugyanis nem jelentek meg. Ennek ellenére több önkormányzat már a helyi rendeletek módosítását tervezi, a Fővárosi Önkormányzat pedig már meg is alkotta saját szabályozását. A gyöngyösi helyhatóság még vár.

Az új törvény szerint egyébként az önkormányzatoknak a honlapjukon közzé kell majd tenniük, mekkora bevételre tettek szert a parkolási díjakból, és azt mire fordították.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2010-06-04 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mese - A Béka-királykisasszony
18:13
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Megyek az úton
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Molnár Dániel koncertje
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Azori, Sao Miguel, Pico, Faial - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság