Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vita a vitáról

Vita a vitáról

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nyílt levelet intézett Klausmann Viktor polgármester-jelölthöz Hiesz György. A jelenleg regnáló polgármester a Városom, Szeretlek és a Fidesz-KDNP jelöltje hétvégi internetes videójára reagálva elmondta: nem támadta Klausmann Viktort, hanem tényeket közölt a kampányújságában, szerinte részéről ez csak egy ürügy, hogy lemondja a nyilvános vitákat.

Klausmann Viktor úgy fogalmazott: „Hiesz Györgynek nem sikerült megtartani a közbeszéd kultúráját és tisztességét.”

A hétvégén közzétett internetes videóra reagált Hiesz György mai sajtótájékoztatóján.

Klausmann Viktor a videóban elmondta: a polgármester, családját és magánéletét támadja kampányújságában, félrevezette a gyöngyösieket, ezért nem vállalja a korábban megbeszélt jelölti vitákat.

Hiesz György azt mondta: csak tényeket közölt az újságban, amely mindenki számára elérhető az interneten. Többek között a kényszertörölt cégekről tett fel kérdéseket, valamint arról, hogy a kampányújsága végén található önéletrajzban 5 évet jelölt meg, amit egyetemen töltött, egy korábbi nyilatkozatában viszont azt mondta, 3 évet járt arra az egyetemre.

Az ellenzéki polgármester-jelölt szerint ezekre a kérdésekre is egy nyilvános vitán várna választ.

– Inkább Gyöngyös jövőjéről beszéljünk, hogy hogy szeretnénk ezt a várost élhetőbbé tenni, mind a kettőnknek van programja, erről kéne beszélni, és hogy ha ő bármelyik állításomat cáfolni tudja, amit az újságba felsoroltunk, akkor én hajlandó vagyok megkövetni őt, de még eddig egyetlen cáfolat sem érkezett – jegyezte meg Hiesz György.

Klausmann Viktor viszont erre reagálva azt mondta: minden le van írva, amit a gyöngyösieknek tudniuk kell, így nincs miről vitáznia a jelenleg regnáló polgármesterrel.

– Minden polgármester-jelölt kinyilvánította hogy itt Gyöngyösön megtartjuk a közbeszéd kultúráját és tisztességét, ez a hétvégi kiadványban nem sikerült polgármester úrnak, így az előre megbeszélt vitát és most lemondom, gyakorlatilag minden, amit a gyöngyösieknek tudniuk kell, az asztalukon van, az 50 vállalásunk olvasható, számon kérhető. Amennyiben polgármester úr és Kévés úr szeretnének vitázni és vitatkozni, tegyék meg, öt évig ezt tették, és nézzünk körbe a városban – fogalmazott Klausmann Viktor.

A televíziós vitán Hiesz Györgyön kívül Kévés Tamás, a Jobbik polgármester-jelöltje is részt vesz. Azt mondta, bízik abban, hogy végül a harmadik fél is elfogadja a meghívást.

– Nyilvánvalóan azokat a kérdéseket, ami bennem ott van, az ő programjukkal kapcsolatosan, én azt ott föl fogom tenni, vagy valaki válaszol rá, vagy nem, de a kérdések meglesznek – közölte.

A televíziós vitát kedden este fél hétkor láthatják a Városi Televízióban.


Tovább az archívumra