Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Epret ültettek

Epret ültettek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elkészültek a magaságyások, melybe nyáron paradicsom,- most pedig eperpalántákat ültettek a gyerekek a Fecske Úti Tagóvoda kertjében. A Mol Helyi Érték program egyik nyerteseként félmillió forintot kapott az intézmény a magaságyásokra, a gyümölcsöket és zöldségeket pedig egy környékbeli nyugdíjas pár adományozta.

Elültették, majd meglocsolták az eperpalántákat az ovisok az újonnan kialakított magaságyásokban. A Fecske Úti Tagóvoda mindig fontosnak tartotta, hogy közelebb hozza a kertészkedést és az egészséges élelmiszereket a gyerekekhez.

– A gyerekek így kerülnek közvetlen kapcsolatba a természettel, közvetlen tevékenység, tapasztalatszerzés által, meglátják, hogy mi lesz az elültetett magból, palántából, és a végén együtt élvezik annak a gyümölcsét, ugye megeszik a paradicsomot – magyarázta Tőzsér Lajosné tagóvoda-vezető.

Ezeket még a nyáron ültették el a gyerekek, most pedig az eperpalánták kerültek a helyükre, amelyeket egy környékbeli pár adományozott az óvodának. Mint arról korábban televíziónk is beszámolt, egy félmillió forint értékű támogatás által épülhetett meg a magaságyás, a riportot látva jutott eszébe Hortolányi Katalinnak és Csépány Attilának, hogy segítik megtölteni ezeket növényekkel, hogy megtanulhassák a kicsik, hogyan is kerül a tányérra a friss zöldség és gyümölcs.

Az ovisok nagy része tudja, hogy hogyan terem az eper, vagy a paradicsom, de vannak olyanok is, akik ezeket a legtöbbször csak a boltok polcain látják. Most viszont mindenki együtt, közösen nevelgeti a palántákat.

A pár biztosította a tagóvoda-vezetőt, hogy az intézmény a későbbiekben is számíthat a támogatásukra.


Tovább az archívumra