Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyolcvanas szíve

Nyolcvanas szíve

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Újabb kupakgyűjtő szív került ki a városba, a legújabb és egyelőre legnagyobb tárolót a nyolcvanasi városrészre helyezték ki. Több mint tíz lesz hamarosan fellelhető a városban, használatával pedig az Együtt Gyógyulni Könnyebb Alapítványt lehet támogatni.

Sok kicsi sokra megy. Papírtáskából dobják az első kupakokat a legújabb gyűjtőbe itt, a nyolcvanasban. Ez a második olyan tároló Gyöngyösön, amellyel a beteg gyerekek kezelését támogathatjuk.

– Szerintem fontos, hogy legyenek szabadtéren ilyen gyűjtők, hiszen emellett mindenki nap, mint nap elsétál, és azt a két-három-négy darabot, amit hirtelen otthon talál, kupakot, azt bele tudja dobni. Nagyon sokszor hallottuk azt a panaszt, hogy hiába gyűjtötték otthon össze, nem tudták, hogy hova kell leadni, vagy már nem tudták tárolni, és inkább kidobásra kerültek ezek a kupakok, így pici mennyiségeket is mindig mindenki ki tud hozni – magyarázta dr. Szén Gabriella önkormányzati képviselő.

Az önkormányzat közel 130 ezer forinttal járult hozzá az elkészítéshez, egy helyi vállalkozás viszont az alapanyagáron kívül nem kért mást, hiszen szerettek volna ők is segítséget nyújtani, hogy minél könnyebben támogathassák az alapítványt a lakosok.

– Amit szem előtt tartottunk, hogy grandiózus, nagy legyen. Tehát legyen látványos, messziről lehessen látni, biztonságos legyen legfőképpen, tehát véletlenül se szúrja meg senki a kezét, nehogy megvágja a kezét, tehát minden rész le van benne gömbölyítve, tiszta legyen, esztétikus legyen – sorolta Barna Gábor a BG Gyöngy Steel Kft. ügyvezető tulajdonosa.

Szén Gabriella elmondta: az alapítvány tájékoztatása szerint több mint 10 hasonló gyűjtőszív kerül ki a város különböző pontjaira, így bíznak abban, hogy a lakosok könnyebben tudnak majd ezután hozzájárulni a beteg gyermekek gyógyulásához.


Tovább az archívumra