Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kongresszus

Kongresszus

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idén a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány rendezte meg a IV. Gyermeksürgősségi Továbbképző Napot és Kongresszust Mátraházán. A két napos tudományos ülésen az egészségügyi dolgozók gyakorlatias, kiscsoportos workshopokon vehetnek részt, autentikus előadók továbbképző előadásait hallgathatják, és interaktív esetmegbeszéléseknek lehetnek részesei. A Kongresszus tudományos programjában a gyermeksürgősségi ellátás örök aktualitásai mellett nagy szerepet szánnak az új innovatív technikák bemutatásának.

Intubálás, lélegeztetés, kis csoportos megbeszélés. Workshopokon gyakorolhattak és tanulhattak az egészségügyi dolgozók a Gyermeksürgősségi Kongresszuson. A negyedik alkalommal megrendezett tudományos ülésre rekordszámú résztvevő érkezett, több százan képzik magukat ezen a hétvégén, Mátraházán.

– Azt a koncepcióváltást eszközöltük, hogy a gyereksürgősségi ellátás minden szereplőjét belevontuk a kongresszusba, tehát a házi gyermekorvosokat, a mentőápolókat, a mentőtiszteket, a mentőorvosokat, a kórházi gyermekorvosokat, és így a profi gyermeksürgősségi szakembereket is, úgyhogy így, egy nagyon széles körnek tudjuk átadni ezeket a megszerzett tapasztalatokat – mondta el Dr. Goschler Ádám, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat orvos-igazgatója.

A workshopon kívül különféle előadásokat hallgathattak a gyermekellátással foglalkozók, itt éppen az égési sérüléseket szenvedett gyermekek ellátása volt a téma. Mint elmondták: több ingyenes mobilalkalmazás segíthet pontosan lemérni, mekkora is az égési felület a betegen.

Az előadások mellett különböző kórházi eszközöket gyártó cégek képviseltették magukat, és mutatták be legkorszerűbb gépeiket.

– Ez gyakorlatilag egy folyamatos tanulást jelent, ugyanúgy, ahogy a gyermek intenzív ellátás, úgy, a gyermek sürgősségi ellátás is egy ilyen technikai sport, tehát egyre újabb és újabb korszerű diagnosztikus vagy terápiás eszközök állnak rendelkezésre, ugye egy szakmai kiállítás is zajlik itt cégek részvételével, akik mindig a legmodernebb technológiai újdonságokat mutatják be a résztvevőknek – tette hozzá Dr. Goschler Ádám.

Az eseményt különösen ünnepélyessé teszi, hogy idén ünneplik a budapesti Gyermekrohamkocsi fennállásának 20. évfordulóját.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Mese - Az aranyostarajos kiskakas
09:10
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Verőke - Méhkeréki román táncok
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:05
Reklám
10:07
Villanófényben a Mátra - dokumentumfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Ciprus
11:11
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A békakirály papucsa
18:11
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Moziklip – mozi magazin
19:58
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság