Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Színpadavató

Színpadavató

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az Empty Pubs koncertjével avatták fel, a Borok Háza udvarában épült új színpadot. A beruházás egy európai uniós pályázatnak köszönhető, melyet a város nyert és ebből a 400 millió forintból épült meg a színpad, okos padokat telepítettek, játszóteret építenek, valamint szerepel benne a művelődési ház korszerűsítése is. Emellett ebből az összegből programokat is finanszíroztak – többek között a Sördzsemet, Repülő napot, Szüreti napokat és tervek között szerepel a Márton napi újbor kóstoló és az Advent is.

Koncerttel avatták az új színpadot a Borok Háza udvarában, Gyöngyösön. Sok évvel ezelőtt az előző üzemeltető fejében született meg ennek a szabadtéri rendezvénytérnek az ötlete, mely idén ismét megnyílt a városlakók előtt egy európai uniós pályázatnak köszönhetően. A cél az volt, hogy legyen egy olyan tér a városban, ahol kisebb előadásokat, koncerteket, eseményeket lehet szervezni – fogalmazott a polgármester.

– Van egy tér, amelyet a Borok Háza új üzemeltetői fognak egész évben használni, remélem, hogy nagyon sok rendezvényt fognak ide szervezni. Lehet kerthelység, lehet fröccsparti, nagyon sok minden lehet, újra ezt a teret meg kell tölteni élettel. Nem csak a gyöngyösi kultúra, a zene, a különböző amatőr művészeti csoportjainknak jelent majd fellépési lehetőséget, hanem nagyon remélem, hogy a Mátrai Hegyközség, aki pályázott és nyert és köszönöm nekik a sok munkát, egyik fő helyszínné fogják tenni a Mátrai borvidék egy emblematikus helyszínévé – fogalmazott az avatón Hiesz György polgármester.

A polgármester reméli, hogy az újbor kóstolóra és az adventi időszakra már a faházak is kikerülnek, így a Belváros térrel együtt egy hangulatos rendezvénytérré válnak. A köszöntőt követően a blues és rock and roll dallamok töltötték meg a könyvtárudvart, ugyanis az idén 17 éves Empty Pubs avatta fel a színpadot.

A zenekar tagjai nem először játszottak itt a téren, de elsőként zenélhettek az új színpadon, amit nagy megtiszteltetésnek vettek.

– Ide visszajönni és egy új színpadon először játszani nem biztos, hogy szó szerint tudom magam idézni, de úgy kezdtük a koncertet, hogy ez világpremier, mert ezen a színpadon még soha senki sem játszott előttünk úgy, hogy ez így jó érzés volt. Maga az esemény, mint olyan az is megtisztelő, hogy helyi erőként ránk gondoltak a szervezők – fejtegette Dr. Réthy István zenekarvezető.

Az átadó már most sikeresnek bizonyult, hiszen sok érdeklődőt vonzott a rendezvény.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Mese - Az aranyostarajos kiskakas
09:10
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Verőke - Méhkeréki román táncok
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:05
Reklám
10:07
Villanófényben a Mátra - dokumentumfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Ciprus
11:11
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A békakirály papucsa
18:11
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Moziklip – mozi magazin
19:58
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság