Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Újraválasztották

Újraválasztották

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Jászárokszálláson Gergely Zoltán független polgármesterjelölt kapta az önkormányzati választáson a legtöbb voksot, így az elmúlt 5 év után újabb ciklusát kezdheti meg polgármesterként. A 6. alkalommal megválasztott városvezető elmondta, hogy még ebben a hónapban feláll az új testület, akikkel a közös cél érdekében szeretne együtt dolgozni, és tenni a városért, a lakókért.

Papírmunka és ügyintézés. A választás után is ugyanúgy zajlik a munka a polgármesteri hivatalban. Gergely Zoltánnak az előző 5 év polgármesterének idén 3 kihívója volt, azonban a választók 40,36 %- a regnáló polgármester mellé tették le voksukat, így a következő 5 évben is folytathatja a város vezetését. A választás magas részvétellel zárult. Míg 5 évvel ezelőtt a szavazók negyede járult az urnákhoz, addig idén a városlakók több mint fele voksolt. A polgármester köszöni a választópolgároknak a bizalmat és reméli, hogy a testület is együttműködő lesz.

– Én is abba bízom, hogy lesz hátterem ahhoz, hogy egy jól összeállt egyfelé húzó testület lesz, hogy ezeket a terveket meg tudjuk valósítani. A választók arra választottak meg bennünket, hogy közösen kell működnünk, össze kell csiszolódnunk, kompromisszumokat kell kötnünk és én bízom benne, hogy minden képviselőtársam erre kész és együttműködő – fejtette ki Gergely Zoltán.

A hamarosan felálló képviselő-testület október 31-én tartja alakuló ülését. Idén 36 induló közül került ki a 8 testületi tag. A régi testületből összesen 1 fő került be a mostaniba. A polgármester kiemelte, hogy reméli, hogy az új tagokkal szintén olyan jól együtt tudnak majd dolgozni, mint az előző ciklusban résztvevőkkel. Hozzátette, hogy még sok pályázatot szeretne megvalósítani, erre az évre több mint 1 milliárd forintos beruházási lehetőségük van.

– Egy nagyon szép tervünk van apartman ház bővítésére, és hogy mennyire nagy szükség van rá, ez 10 fővel bővítené a házat, most a jelentkezők száma 11, tehát azonnal fel tudnánk tölteni ezt a létszámot. Tovább szeretnénk lépni az iskolaudvarnak a rendbetételébe, igaz hogy ez már nem önkormányzati feladat, de tűrhetetlen az, hogy a gyerekek sárba jönnek ki az iskolából – sorolta.

A polgármester hozzátette, hogy folyamatában van az intézmények felújítása és számos út leaszfaltozása, valamint parkolók építése, emellett tanulmánytervet is készítettek a Rákóczi úti kerékpárútra.


Tovább az archívumra