Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megalakult

Megalakult

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megalakult a Heves Megyei Közgyűlés. Az alakuló ülésen a Fidesz-KDNP 9, az ellenzék 6 mandátumot szerzett, A testület egyhangúlag Dr. Juhász Attila Simont választotta meg elnöknek, Gyöngyösről Faragó Tamás, Kárpáti István és Dr. Végh Attila szerzett mandátumot. A képviselők a választási bizottság elnökétől vették át megbízólevelüket, majd letették esküjüket.

Hegedűs János József, a közgyűlés korelnöke nyitotta meg a Heves Megyei Közgyűlés alakuló ülését, majd Révész Tamás, a Területi és Választási Bizottság elnöke tájékoztatta a jelenlévőket az októberi választás eredményeiről. Mint elmondta, a 200 ezer választásra jogosult állampolgár közül több mint 104 ezren jelentek meg a választáson.

A Közgyűlés képviselői a választási bizottság elnökétől átvették megbízólevelüket, majd esküt tettek.

Az ülésen Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott kiemelte: a jelenlegi testület tagjai jobb helyzetben kezdhetik meg munkájukat, mint elődeik, az elmúlt 5 évben ugyanis az országos átlagot jelentősen meghaladta megyénkben az ipar teljesítménye, a beruházások volumene. Beszéde végén támogatásáról biztosította a jelenlévőket.

– Nagy kincs a választók bizalma, kérem az elkövetkezendő 5 éves ciklusban szolgálják azt meg. Magam és a kormányhivatalban dolgozó kollégáim nevében biztosíthatom önöket, hogy a közösségi célok elérése érdekében, munkájukat, mint eddig is tettük, és tesszük a jövőben is, segíteni fogjuk – fogalmazott.

Ezt követően a testület egyhangúlag Dr. Juhász Attila Simont választotta meg elnöknek. Mint elmondta: 2010-ben a romokon alakult meg a közgyűlés, majd az évek során kormányzati segítséggel a költségvetés és az intézményi rendszer pozitív irányba változott, és a támogatások révén a következő 5 évben is segítséget kívánnak nyújtani a megyei településeknek.

– Bár a TOP-os források lassan kifutnak, a kezdeti 42 milliárdos forrásból most már 45 milliárd forint környékén tartunk a ráemelésekkel együtt, biztos vagyok benne, hogy az elkövetkezendőkben a Magyar Falu Programban a települési infrastruktúra fejlesztésben nagyon sok segítséget fogunk nyújtani a településeknek – magyarázta.

A megyei közgyűlés foglalkoztatási jogviszonyban álló alelnökének Szabó Róbertet, társadalmi megbízatású alelnökének pedig Tóth Csabát választotta. A testületben helyet kapott városunkból Faragó Tamás, Kárpáti István és Dr. Végh Attila.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:01
Palóc ízek Gyöngyöspatán - dokumentumfilm
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Nemzeti Regatta 2019.
16:06
Tisztán Gyöngyösön – beszélgetések függőségekről 2. rész
16:32
Reklám
16:35
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Ciprus
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:23
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. - Nyitógála - Olaszország
19:07
Reklám
19:10
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság