Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megalakult

Megalakult

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megalakult a Heves Megyei Közgyűlés. Az alakuló ülésen a Fidesz-KDNP 9, az ellenzék 6 mandátumot szerzett, A testület egyhangúlag Dr. Juhász Attila Simont választotta meg elnöknek, Gyöngyösről Faragó Tamás, Kárpáti István és Dr. Végh Attila szerzett mandátumot. A képviselők a választási bizottság elnökétől vették át megbízólevelüket, majd letették esküjüket.

Hegedűs János József, a közgyűlés korelnöke nyitotta meg a Heves Megyei Közgyűlés alakuló ülését, majd Révész Tamás, a Területi és Választási Bizottság elnöke tájékoztatta a jelenlévőket az októberi választás eredményeiről. Mint elmondta, a 200 ezer választásra jogosult állampolgár közül több mint 104 ezren jelentek meg a választáson.

A Közgyűlés képviselői a választási bizottság elnökétől átvették megbízólevelüket, majd esküt tettek.

Az ülésen Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott kiemelte: a jelenlegi testület tagjai jobb helyzetben kezdhetik meg munkájukat, mint elődeik, az elmúlt 5 évben ugyanis az országos átlagot jelentősen meghaladta megyénkben az ipar teljesítménye, a beruházások volumene. Beszéde végén támogatásáról biztosította a jelenlévőket.

– Nagy kincs a választók bizalma, kérem az elkövetkezendő 5 éves ciklusban szolgálják azt meg. Magam és a kormányhivatalban dolgozó kollégáim nevében biztosíthatom önöket, hogy a közösségi célok elérése érdekében, munkájukat, mint eddig is tettük, és tesszük a jövőben is, segíteni fogjuk – fogalmazott.

Ezt követően a testület egyhangúlag Dr. Juhász Attila Simont választotta meg elnöknek. Mint elmondta: 2010-ben a romokon alakult meg a közgyűlés, majd az évek során kormányzati segítséggel a költségvetés és az intézményi rendszer pozitív irányba változott, és a támogatások révén a következő 5 évben is segítséget kívánnak nyújtani a megyei településeknek.

– Bár a TOP-os források lassan kifutnak, a kezdeti 42 milliárdos forrásból most már 45 milliárd forint környékén tartunk a ráemelésekkel együtt, biztos vagyok benne, hogy az elkövetkezendőkben a Magyar Falu Programban a települési infrastruktúra fejlesztésben nagyon sok segítséget fogunk nyújtani a településeknek – magyarázta.

A megyei közgyűlés foglalkoztatási jogviszonyban álló alelnökének Szabó Róbertet, társadalmi megbízatású alelnökének pedig Tóth Csabát választotta. A testületben helyet kapott városunkból Faragó Tamás, Kárpáti István és Dr. Végh Attila.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:13
Zeneiskolások előadása - Csanádi Bertold Balambér - Kabalevszkij: C-dúr koncert I. tétel
09:18
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Sport7 1. rész – sport magazin
10:02
Reklám
10:04
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
A Dunakanyar es a Szentendrei-sziget titkai - dokumentumfilm
11:12
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A kiskakas gyémánt félkrajcárja (Báb előadás)
18:13
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est I have a dream
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:05
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság