Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ingyenes WiFi

Ingyenes WiFi

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Jászárokszállás a szeptember 19-én benyújtott pályázatával sikeresen elnyerte az Európai Bizottság által finanszírozott ingyenes WiFi telepítési lehetőséget. A berendezéseket a tervek szerint 10 ponton helyezik el, de ha a jövőben igény lesz rá, az önkormányzat saját forrásból további helyszíneken is folytatja majd a telepítést.

Jászárokszállás bekerült azon 127 település közé, akik ingyenes WiFi-berendezéseket telepíthetnek a város több pontján. A nyertesek 15 ezer euró értékben szerelhetik fel az eszközöket olyan nyilvános helyeken, ahol még nem áll rendelkezésre ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolat, így többek között parkokban, tereken, középületekben, könyvtárakban, egészségügyi központokban.

– 10 helyre kell, hogy telepítsünk wifit, ez épületen belül és kívül is lehet. Az épületen kívülinél egy 100 méteres kört kell elképzelni azon belül egy-egy helyen tudunk biztosítani ingyenes wifit – mondta el Gergely Zoltán polgármester.

A középületek között szerepel a polgármesteri hivatal a művelődési ház és a könyvtár, emellett a buszmegállókba telepítenek majd eszközöket. Ezen kívül több állomás lesz a strandon és focipályán is.

– Nagyon fontos az, hogy a fiatalok tudják élvezni ennek az előnyeit. Ezért is gondoljuk egyik súlypontos helynek a buszváró környékét, mert itt a gimnazisták itt várják a buszt és közbetudják használni a wifijüket. Ez mégiscsak a 21. század és a fiataloknál az információszerzésnek legfontosabb helye, legfontosabb forrása a wifi – tette hozzá Gergely Zoltán.

A tárgyalások már elindultak, van egy lista, hogy mely cégek pályázhatnak erre a lehetőségre, 3 árajánlatot kell beszereznie az önkormányzatnak és utána dönthet a testület, hogy kivel végezteti el a telepítést – tudtuk meg Gergely Zoltán polgármestertől. Hozzátette, hogy ha kész a beruházás, megvizsgálják, hogy mennyire népszerű és ha tetszik az embereknek, akkor a továbbfejlesztést saját forrásból fogják folytatni.


Tovább az archívumra