Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mátrai borszalon

Mátrai borszalon

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idén 10. alkalommal rendezték meg a Mátrai Borszalont, ahol a Mátrai Borvidék kiváló borait kóstolhatták és azok alkotóival is találkozhattak a borszeretők. A Mátra Múzeumban 21 borász borait kóstolhatta a több mint 200 vendég.

„Egy estére együtt a Mátrai Borvidék legjobb borai”. Ez volt a mottója az idei Borszalonnak, melyet 10. alkalommal rendeztek meg az idén. Az eseményen zsúfolásig megtelt a Mátra Múzeum aulája, a Borszalon borászai, több mint 200 borszerető vendéget csalogattak a rendezvényre, melynek célja mindig is az volt, hogy a gyöngyösi és a Gyöngyös környéki emberek megismerhessék a Mátrai Borvidéken tevékenykedő borászokat és boraikat – mondta a főszervező, Kovács Tibor.

Évről évre egyre több bemutatkozó borásza és borszerető vendége van a rendezvénynek. Az első Borszalonon 8 borászat és 36 borszerető vett részt- emlékszik vissza Kovács Tibor. Egyre többen vannak azok a vendégek, akik évről-évre visszajárnak a rendezvényre. Szabó Mária, ahogy sokan mások is, baráti társasággal érkezik a borkóstolóra.

Mária azt mondja, jó lehetőség úgy kóstolni a borokat, hogy készítőik is jelen vannak, mert így mód van megismerni a pincészetet, a borászt, a technológiát. Maróti Attila borász pedig pont ezért jön szívesen minden évben, mert itt közvetlen, személyes párbeszéd alakulhat ki a fogyasztóval- mondja.

Maróti Attila az idén több borversenyen is indult, és nagyon szépen szerepeltek nedűi, a 2016-os olaszrizlingje az ország legjobb fehérbora lett, de boraival számos aranyérmet, különdíjat nyert.

A borkóstoló mellett, sajtokat, húsfalatkákat, sonka és szalámi különlegességeket, sőt desszertet is kóstolhattak a vendégek.


Tovább az archívumra