Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Táncjáték ajándékba

Táncjáték ajándékba

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Mátraaljai Munkaadók Egyesülete immáron több mint 10 éve lepi meg a közeledő karácsony alkalomból a gyöngyösi általános iskolák alsó tagozatos diákjait. Idén közel 1000 gyermeket vártak a Mátra Művelődési Központba, ahol most a Virtus Kamara Táncegyüttes adta az ünnepi műsort. Az esemény egyik legfontosabb célja, hogy olyan gyermekek is eljuthassanak különböző programokra, akik a mindennapokban ezt nem tehetik meg.

Izgatott gyermekek várakoznak a Mátra Művelődési Központ aulájába, ahol a Mátraaljai Munkaadók Egyesülete idén is táncházi előadással várta a város általános iskoláinak alsós tagozatos diákjait. A programot immáron több mint tíz éve rendezi meg az egyesület, melyet nemes céllal hoztak létre- mondja az egyesület titkára.

– Mindig készülünk valami bábszínházi előadással, táncszínházzal. Volt időszak, amikor moziba vittük a gyerekeket. Az a cél, hogy olyanok is eljuthassanak egy-egy ilyen előadásra akár moziba, akár ide a Mátra Művelődési Központba, akik egyébként nem tehetnék meg, hogy eljöjjenek. Ráadásul közeledik az évvége, a karácsony, a mikulás nem rég múlt el ez ilyenkor egy ideális ajándék nekik – mondta el Berzsényi Gergely.

A Virtus Kamara Táncegyüttes ünnepi műsorát az idén közel 1000 diák láthatta. Az egyesület számára fontos, hogy helyi művészek mutassanak be magyar tematikájú meséket, illetve történeket – emelte ki Berzsényi Gergely.

– Idén pedig a Virtus Kamara Táncegyüttest kértük fel, hogy készítsenek gyerekműsort és „Az igaz tükör történetével” készültek. Egy kicsit félelmetes, egy kicsit sok a fény, a dörgés, a villámlás, van füstgép is. Úgyhogy mondhatjuk úgy is, hogy nagyon drámai az előadás – vélekedett a titkár.

A mesében különös, olykor ijesztő mesebeli lények bukkantak fel a főszereplőt próbára téve. A gyerekeknek számára, a mese tanulságából kiderül, hogy hol kell keresnünk az úgynevezett „igaz tükröt”, és milyen fontos a mindent körülvevő szeretet, mely szebbé teszi világunkat.


Tovább az archívumra