Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vigyázat!

Vigyázat!

Megnőhet a lopások és a betörések száma a karácsonyi időszakban, ezért a rendőrség mindenkit arra figyelmeztet, hogy az ünnep közeledtével fokozott óvatossággal vigyázzunk az értékeinkre. Emellett fontos, hogy a karácsonykor használt égők és egyéb ünnepi világítások fokozottan tűzveszélyesek, így ilyenkor ezeknek a használata is nagy odafigyelést igényel.

Egy őrizetlenül hagyott táska, vagy egy be nem zárt kapu. Könnyen bűncselekmény áldozata lehet az, aki ilyen módon megkönnyíti a rablók dolgát például a karácsonyi időszakban. Az ünnep közeledtével ugyanis megnőhet a lopások és a betörések száma, így a rendőrség kéri a lakosságot, hogy fokozott figyelemmel óvja mindenki az értékeit.

– Mindig csak annyi ékszert, kézpénzt illetve egyéb vagyontárgy legyen nálunk amennyi feltétlenül szükséges és ezeket a pénztárcában tároljuk. A pénztárcát minden esetben zárt, jól eldugott helyen tároljuk, ne kimondottan a farzsebünkben, hiszen az ilyen helyekről könnyebben el tudják tulajdonítani – hívta fel a figyelmet Lázár Levente, a HMRFK sajtóreferense.

A szóvivő hozzátette nem csak a vásárlás közben kell vigyáznunk értékeinkre, hanem otthonunkat is fel kell készíteni az esetleges bűncselekményre.

– Amennyiben elutazunk az ünnepekre, vagy hosszabb ideig nem tartózkodik valaki a lakásunkban, akkor minden esetben megfelelően zárjuk be az ajtókat, a nyílászárókat. Amennyiben riasztóval rendelkezünk, akkor azokat használjuk, illetve kérjük meg jó ismerőst, szomszédot, vagy családtagot, hogy visszatérően esetleg nézzen rá a házunkra annak érdekében, hogy az ilyenkor előforduló lopásokat és betöréseket megelőzzük – figyelmeztetett.

Otthonunk azonban nem csak a lopásoknak van kitéve fokozottan a karácsonyi időszakban, hanem az esetleges tűzeseteknek is, hiszen az ilyenkor használatos gyertyák, ünnepi díszek veszélyt jelenthetnek. Ezért a katasztrófavédelem szeretné felhívni mindenki figyelmét, hogy ebben az időszakban fokozott figyelemmel használják ezeket.

– Az adventkor használatos koszorúk melyek jellemzően száraz, könnyen éghető anyagból készülnek, nagy odafigyelést igényelnek. A koszorún elhelyezett gyertyákat csak felügyelet mellett égessük. Égő gyertyát, mécsest soha ne hagyjunk felügyelet nélkül. A karácsonyfa tüzek többségét a felügyelet nélkül hagyott gyertyák, csillagszórók esetenként a működésben lévő elektromos árammal működő lámpafüzérek helytelen, vagy ellenőrzés nélküli használata okozza – mondta el Nagy Csaba.

A szóvivő hozzátette a lakástüzek nagy része egy kis odafigyeléssel megelőzhető.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nemzetiségi magazin - ismétlés
14:57
Natura nap - Dr. Gyürky Melinda előadása
15:06
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark - dokumentumfilm
16:32
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
A Templomfestő - dokumentumfilm
19:05
Reklám
19:06
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság