Gála

Betlehemes játékkal, 2 színdarabbal, karácsonyi népénekekkel és versekkel készültek a Gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskola növendékei a karácsonyi műsorukra. Az iskola minden évben a karácsonyt megelőző időszakban különböző programokkal készül az év legszebb ünnepére.

Karácsonyi díszben várta a Gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskola aulája az esti gálaműsort.
A szülőket és a vendégeket Horváth Zoltán Tiborné intézményvezető köszöntötte.

Mióta itt dolgozom ebben az iskolában, az ünnepi készülődés része lett annak a hangulatnak melyet az aulában érzek az utolsó hetekben. Napról-napra hallgatom a műsorszámok próbáit, dalokat, figyelem a jeleneteket, ahogyan a gyerekek felkészülnek az előadásokra. Látom az arcukat, ahogy élvezik a folyamatot, mert tudják, hogy örömöt fognak szerezni amikor előadják műsorszámaikat – mondta köszöntőjében az intézményvezető.

Az iskola minden évfolyama készült előadással az estére. A nyitótáncot követően az iskola énekkara egyházi és népi énekeket adott elő.

A karácsonyi műsorból nem maradhatott el a Jézus születését bemutató betlehemes pásztorjáték sem, amiben Lőrincz Csenge a napot játszotta el.

Elmondja a csillagoknak, hogy mi fog történni a Messiással és akkor a csillagok elkezdenek veszekedni, hogy melyikkőjük megy és a hold majd elmondja, hogy melyikkőjük megy. A legszerényebb fog menni – mesélte Csenge.

Christian Andersen egyik legszebb meséjét, A kis gyufaárus lány történetét a 4.B és 8.C osztályos tanulók adták elő. A mese főszerepét Kaló Boglárka 4. B. osztályos tanuló alakította.

Nyolcvankét mondatom van az egészbe, szerintem ez eléggé sok, azért de igazából voltak a próbák és azok alatt sikerül megtanulnom és otthon csak egyszer kellett elgyakorolni- mondta Boglárka.

A műsorban szerepeltek még angol-német dalok és az összehangolt csapatmunka eredményeként csengettyűvel előadott zenés számok is.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nemzetiségi magazin - ismétlés
14:57
Natura nap - Dr. Gyürky Melinda előadása
15:06
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark - dokumentumfilm
16:32
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
A Templomfestő - dokumentumfilm
19:05
Reklám
19:06
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság