Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Közös hivatal

Közös hivatal

Közös önkormányzati hivatalt szeretne Gyöngyössel Pálosvörösmart. Korábban információ hiányában Gyöngyösön elnapolták a döntést, a kormányhivatal azonban kijelölte a 2 települést a közös hivatal létrehozására. Erről tárgyalt január elején rendkívüli ülésén Gyöngyös képviselő-testülete.

Rendkívüli testületi üléssel kezdte az új évet gyöngyös képviselő-testülete, amely egy Pálosvörösmarttal közös önkormányzati hivatal lehetőségeiről tárgyalt január elején.

A két település hivatalának együttműködését – egy jogszabály adta lehetőséggel élve – még tavaly év végén kezdeményezte a szomszédos község képviselő-testülete. Ám ekkor Gyöngyös nem fogadta be a kérelmet, mondván, a megkésve és határidőn túl érkezett kérelemről kellő információ és elegendő idő híján a képviselők nem tudtak döntést hozni. A város erről értesítette a megyei kormányhivatalt is.

A kormányhivatal vezetője, miután önként nem jött létre Gyöngyös és Pálosvörösmart között a csatlakozás – törvényben rögzített joga szerint –, kijelölte a két települést a közös önkormányzati hivatal létrehozására. Gyöngyös már csak azért sem tagadhatja meg ezt a kötelezettségét, mert egy szomszédos település kezdeményezte az együttműködést.
Miután a kormányhivatal nem hagyta jóvá a gyöngyösi képviselő-testület decemberi döntését arról, hogy nem alakít ki közös hivatalt Pálosvörösmarttal, megküldte a csatlakozáshoz szükséges határozattervezet részletes tartalmát. A rendkívüli ülésen erről mondott véleményt a gyöngyösi grémium, amely a dokumentumot egyben kiegészítette módosításaival. A képviselők által egyhangúan elfogadott tervezetet Gyöngyös önkormányzata a megyei kormányhivatalnak is megküldte.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nemzetiségi magazin - ismétlés
14:57
Natura nap - Dr. Gyürky Melinda előadása
15:06
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark - dokumentumfilm
16:32
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
A Templomfestő - dokumentumfilm
19:05
Reklám
19:06
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság