Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Orvvadászt fogtak

Orvvadászt fogtak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Orvvadászat miatt indított eljárást a rendőrség egy helyi lakos ellen, aki január másodikán engedély nélkül lőtt ki egy szarvast Mátraháza és Kékestető közötti útszakasz közelében. Az 58 éves férfi a hajnali órákban lőtte le a vadat, majd délután visszament a helyszínre, hogy elvigye az állatot, de cselekménye közben a rendőrök tetten érték. A kihallgatása során beismerő vallomást tett, továbbá kiderült, hogy engedély nélkül tartotta a bűncselekményhez használt lőfegyvert.

Ezzel az engedély nélküli fegyverrel lőtte ki a szarvast egy helyi lakos január másodikán itt Mátraháza és Kékestető közötti útszakasz közelében. A férfi a hajnali órákban ejtette el az állatot.

– A Gyöngyösi Rendőrkapitányság orvvadászat, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés, valamint rongálás bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást egy 58 éves helyi lakos ellen. A nyomozás eddigi adatai alapján a férfi január 2-án a hajnali órákban a Mátraháza és Kékestető közötti erdős részen egy engedély nélkül tartott lőfegyverrel kilőtt egy szarvast, majd a vadat otthagyva hazament – mondta el Kovács Nikolett, a HMRFK sajtóreferense.

Azonban később a délutáni órákban visszament az elejtett vadért, amikor a testet el akarta szállítani akkor ezt egy arra haladó buszon ülő személy észrevette és értesítette a rendőrséget – tudtuk meg Dudás Bélától az Egererdő Zrt. Mátrafüredi Erdészetének vezetőjétől, aki elmondta, sajnos egyre gyakoribbak az ilyen esetek és ezzel jelentős károkat okoznak. Évente átlagosan közel 10 esetről tudnak, de ennek akár a többszöröse is lehet amelyekre nem kerül fény.

– Ezek mindig jelentős károk, hiszen jogosulatlan tevékenység folytán több százezer forintnyi érték kerül veszendőbe, vagy jogosulatlan kezekbe. Egy szarvasbika esetében ez akár félmillió, vagy akár egymillió forint fölötti is lehet – húzta alá Dudás Béla, az Egererdő Zrt. mátrafüredi erdészetének vezetője.

A rendőrség kiérkezésekor a férfi már megkezdte az állat feldarabolását, azonban még pont időben csaptak le az elkövetőre, és a szarvasban megtalálták a ki lőtt töltényt – mondta el az erdészetvezető.

Úgy tudjuk a férfi ekkor még tagadta, hogy ő lőtt volna, állítólag azt állította, hogy ő elütve találta a szarvast. A gyanúsított végül a kihallgatása során beismerő vallomást tett, ahol az is kiderült, hogy sem az állat kilövésére, sem a bűncselekményhez használt lőfegyverre nem volt engedélye. A rendőrség azonnal lefoglalta a fegyvert.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
14:59
Méhlegelők - filmetűd
15:01
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Zongoraavató hangverseny (részlet) 4.
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:35
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:12
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság