Malacok

Tíz német törpemalac született a Gyöngyösi Állatkertben. Az újszülöttek január elsején látták meg a napvilágot, azóta egy elkülönített részen az anyjukkal vannak elzárva. Az állatokat – ha melegszik az idő – bárki megtekintheti, és ha valaki szeretne egyet haza vinni, az három hónapos kora után megteheti.

Az anyjuk társaságában élvezik a friss szalmát az újszülött törpemalacok a Gyöngyösi Állatkertben. A csöppségek január elsején látták meg a napvilágot, akik az óta a hidegtől elzárva egy melegített szobában pihennek és nőnek.

– Tudtuk, hogy vemhesek a kocák, vártuk az érkezésüket, viszont azt mi sem gondoltuk, hogy szilveszteri malackákat kapunk. Úgy, hogy reméljük, nagy szerencsét hoznak nekünk ebben az évben. Nyáron érkeztek a kocák hozzánk, ők egyébként vietnámi csüngő hasúak, az apukák német törpe malacok. Úgy, hogy ők ilyen „kombók” lesznek, tehát a testméretükből ítélve inkább a német törpe fog dominálni. Felnőtt korukra az olyan maximum 30 centi hátmagasságot fogják elérni. Nagyon jól vannak szerencsére, szépen fejlődnek, szépen esznek – sorolta Barcai Henrietta, a Gyöngyösi Állatkert tulajdonosa.

Az anyatejen élő csöppségek jelenleg egy meleg helységben várják, hogy melegedjen az idő, hogy a látogatók is többet találkozhassanak velük. Az anyjuk vitaminban gazdag táplálékot kap, így garantált a megfelelő fejlődés a kicsik számára.

– Születésük után egyből a meleg boxba szállítottuk őket. Ott reggel-este megy nekik az infra lámpa, így melegen tudnak aludni és enni. Heti 2x esznek az anyukák és próbálunk nekik is meleg ételt adni, minél több táplálék és tejük legyen a kicsik számára – mondta el Orbán Boglárka gondozó.

Amennyiben valaki szeretne örökbe fogadni egy malacot, az jelezze az állatkertnél, hiszen három hónapos korukban már elvihetők.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Méhlegelők - ismeretterjesztő film
15:06
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Prága
15:31
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
Wilson's Promontory Nemzeti Park - természetfilm
16:06
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Olaszország
19:06
Reklám
19:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság