Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Amint arról tegnap beszámoltunk, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség országos választmányának elnöksége június 22-i határozatával feloszlatta a párt gyöngyösi szervezetét

Amint arról tegnap beszámoltunk, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség országos választmányának elnöksége június 22-i határozatával feloszlatta a párt gyöngyösi szervezetét

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Erről Tatár László korábbi elnök tájékoztatta a médiát. Balázs József választókerületi elnök nem kommentálja a történteket.

A volt gyöngyösi fideszesek sérelmezik, hogy ők is csak innen, az egyik Fogadóórából értesültek arról, hogy feloszlatták a szervezetet.

Miskolc, Újbuda, Csorna és Füzesabony után Gyöngyösön is feloszlatták a Fidesz helyi szervezetét, az önkormányzati választások előtt alig néhány hónappal. A választmányi döntésről – ahogy sajtóközleményében dr. Tatár László, a feloszlatott csoport elnöke tudatta – a városi elnökség csak július 1-jén értesült, pedig az alapszabály értelmében nekik is tudniuk kellett volna erről.

Mint írja, bár a parlamenti választáson Gyöngyösön a helyiek segítségével győztek, épp az ekkor országgyűlési mandátumot szerzett Balázs József választókerületi elnök kezdeményezte a feloszlatást. Az viszont nem derül ki a sajtóközleményből, mi volt az oszlatás indoka.

Tatár közleményében úgy fogalmaz: „a feloszlatás hátterében a letűnt szocialista hatalom egy-két gazdasági haszonélvezőjének Fideszen belüli befolyásszerzési törekvése, a mögöttük álló neoliberális körök, valamint olyan politikai konjunktúralovagok állnak, akik más módon nem szivároghattak volna be egy több mint egy évtizede botránymentesen és egységesen működő organikus szervezetbe.”

A csoport újjászervezésével – Tatár szerint a Fidesz alapszabályától eltérően – a regionális igazgatót bízta meg az országos választmány elnöksége. A régi tagok szerint az eset rontja a párt választási esélyeit. Hozzátették: kérni fogják tagságuk helyreállítását alapítói joggal, vagyis részt kívánnak venni a tisztújításban és a jelöltállításban is.

A helyi szervezet felszámolása ellen fellebbezni a pártalapszabályban foglaltak szerint nem lehet, az új tagokról a választókerületi elnök véleménye alapján döntenek majd.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük mindkét érintett felet. Balázs József választókerületi elnök jelezte, nem kíván nyilatkozni az ügyben. Tatár László pedig azt mondta: néhány nap múlva kifejti álláspontját, ám jelenleg külföldön tartózkodik.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-07-09 )

Tovább az archívumra