Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tisztelet az elődöknek

Tisztelet az elődöknek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ez a címe annak az éremsorozatnak, amelynek első darabját, a Richter Gedeon emlékérmet most mutatta be a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének Gyöngyösi Csoportja. A magyar gyógyszeripar megteremtőjének kívánt emléket állítani Kiss Balázs is, akinek új filmjét az érem nyilvános bemutatóján vetítették le először.

Richter Gedeont a Kalmopyrin atyjaként ismerik az egész világon. Kiss Balázs 36 perces dokumentumfilmje az ő életművét kívánja bemutatni gyöngyösi éveitől kezdve a gyáralapításon és a legismertebb készítményeken át a tragikus 1944-es esztendőig. A film készítője szeretné, ha a gyöngyösiekben is tudatosulna, hogy a magyar gyógyszeripar megteremtője innen indult.

A Richterrel kapcsolatos dokumentumokból is kiállítottak néhányat a Huszár Lajos Éremtárban, ahol az új Richter Gedeon érem bemutatása megtörtént. A tervező, Szabó Imrefia Béla azt mondja, munkája során igyekezett Richter személyiségéből is a legtöbbet visszaadni.

A MÉE nagymúltú Gyöngyösi Csoportja hosszú évek után indított útjára éremsorozatot, melynek első darabja a 150 példányban vert Richter érem.

A tervek szerint az Almási Pál érem lehet a következő, és a jövőben évente két éremmel gyarapodhat a sorozat.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2010-07-09 )

Tovább az archívumra