Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyílt nap

Nyílt nap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ismét nyílt napot tartottak a Gyöngyösi Károly Róbert Campuson. Ennek keretében a 2020. évi felsőoktatási felvételi eljárásról adtak részletes tájékoztatást, bemutatkozott az Eszterházy Károly Egyetem mind a 4 Campusa, valamint személyre szabott tanácsadást nyújtottak az érdeklődők számára. Az eseményen kiemelték, hogy a felsőoktatási felvételire legkésőbb február 15-ig jelentkezhetnek a leendő hallgatók.

Idén is nyílt nappal várták a fiatalokat a Gyöngyösi Károly Róbert Campuson annak érdekében, hogy akik nem tudtak részt venni az elsőn azok számára is legyen lehetőség megismerni az induló szakokat, körbejárják az intézményt, valamint tájékoztatást kapjanak a felvételi eljárásról.

– Itt a Gyöngyösi Károly Róbert Campus vonatkozásában 3 képzési szinten: Agrár, Gazdaságtudományok és Informatika területen van lehetőség szakokat megjelölni és az intézményi sajátosságok az egyes specializációkban, oktatási tartalmakban térnek el. Azon túl, hogy a felvételi eljárásról is tájékozódnak az érdeklődők a szakon oktató tanárokkal, szakfelelősökkel, a szakok képzési tartalmáról, az oklevél diploma megszerzése utáni elhelyezkedési lehetőségekről, a duális képzésről, illetőleg a féléves szakmai gyakorlatról lehet tájékozódni – mondta el Lakatos Márk, mesteroktató.

Ezen felül a szakfelelősek segítenek a pontszámításban, információt adnak a nyelvvizsga lehetőségekről, valamint betekintést nyújtanak a hallgatói életbe és egyéb öntevékeny körökbe. A mesteroktató kiemelte, hogy egy új szakkal is bővül a Campus kínálata.

– Január 31-én jelenik meg a felsőoktatási felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítése, ebben a Gyöngyösi Károly Róbert Campust érintően egy új szakkal a gyógy- és fűszernövények felsőoktatási szakképzéssel találkozhatnak majd az érdeklődők. Szívünk csücske ez a szak, hiszen gyöngyösi campus volt az, amely létesítette ezt a szakot az országban és nagy az igény, már most az előzetes igény és az érdeklődés erre a szakunkra – tette hozzá Lakatos Márk.

A fiatalok jónak tartják a nyílt napot, sokat segít számukra a tájékozódásban.

– Nagyon sok információt könnyebben meg lehet tudni, mint interneten. Sok mindent elmagyaráznak és így könnyebb meg kedves, közvetlen emberek vannak úgy, hogy meg lehet beszélni velük mindent – fejtette ki Tóber Fruzsina.

A tájékoztatón az is elhangzott, hogy a felsőoktatási felvételire legkésőbb február 15-ig jelentkezhetnek a leendő hallgatók. Aki pedig most nem tudott részt venni az eseményen, annak sem kell aggódnia, hiszen február 1-jén és 8-án szombaton még tartanak felvételi tájékoztatót azok számára, akik hétköznap nem érnek rá.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:03
Márkus Liza - Könnyű mint az 1x1
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Luther Márton élete 5. – Minden eladó - rajzfilm sorozat
19:08
Reklám
19:11
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság