Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tanácskoztak

Tanácskoztak

Megtartotta idei első ülését a Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulás. Elfogadták egy élelmezést, idősgondozást érintő új közbeszerzési kiírás terv ét, Magda Sándor volt országgyűlési képviselő kezdeményezte egy kistérségi kitüntetés létrehozását, és bemutatkozott a Gyöngyösi Televízió új igazgatója, aki együttműködéséről biztosította a környező települések vezetőit.

Három napirendi pontot tárgyalt idei első ülésén a Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulás. Elsőként egy közbeszerzés kiírásáról szavaztak a települések polgármesterei.

– Régi közbeszerzések, nyertes vállalkozások, az időközben bekövetkezett áremelések, béremelések miatt felmondják a szerződést, új közbeszerzést kell kiírni, kistérségnél is bekövetkezik, élelmezésben, szociális étkezésben, idősgondozásban szolgáltatótól vesszük az élelmiszert, erre egy új közbeszerzési kiírást kell végrehajtanunk, ennek a tervét fogadtuk el – sorolta Hiesz György, a társulás elnöke.

Az ülésen Magda Sándor egykori országgyűlési képviselő, kezdeményezte egy kistérségi kitüntetés létrehozását, amellyel elismernék a polgármesterek, akár több évtizedes munkáját.

– Megkerestem polgármester urat, hogy mit szólna hozzá, hogy ha a kistérségi társuláshoz egy olyan kezdeményezést nyújtanék be, hogy aki legalább három ciklust eltöltött, az kapja meg a kistérség tiszteletbeli polgármesterét – részletezte.

Ahogyan áttekintették, a kistérség településeinek több mint 90 százalékában van, vagy volt olyan polgármester, aki akár 3-4, sőt olyan is, aki 7 ciklusban teljesítette a településvezetői feladatokat.

Ezután bemutatkozott Pifkó Tamás, a Gyöngyösi Televízió új igazgatója, aki együttműködéséről biztosította a jelenlévőket.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Méhlegelők - ismeretterjesztő film
15:06
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Prága
15:31
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
Wilson's Promontory Nemzeti Park - természetfilm
16:06
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Olaszország
19:06
Reklám
19:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság