Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tanácskoztak

Tanácskoztak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megtartotta idei első ülését a Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulás. Elfogadták egy élelmezést, idősgondozást érintő új közbeszerzési kiírás terv ét, Magda Sándor volt országgyűlési képviselő kezdeményezte egy kistérségi kitüntetés létrehozását, és bemutatkozott a Gyöngyösi Televízió új igazgatója, aki együttműködéséről biztosította a környező települések vezetőit.

Három napirendi pontot tárgyalt idei első ülésén a Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulás. Elsőként egy közbeszerzés kiírásáról szavaztak a települések polgármesterei.

– Régi közbeszerzések, nyertes vállalkozások, az időközben bekövetkezett áremelések, béremelések miatt felmondják a szerződést, új közbeszerzést kell kiírni, kistérségnél is bekövetkezik, élelmezésben, szociális étkezésben, idősgondozásban szolgáltatótól vesszük az élelmiszert, erre egy új közbeszerzési kiírást kell végrehajtanunk, ennek a tervét fogadtuk el – sorolta Hiesz György, a társulás elnöke.

Az ülésen Magda Sándor egykori országgyűlési képviselő, kezdeményezte egy kistérségi kitüntetés létrehozását, amellyel elismernék a polgármesterek, akár több évtizedes munkáját.

– Megkerestem polgármester urat, hogy mit szólna hozzá, hogy ha a kistérségi társuláshoz egy olyan kezdeményezést nyújtanék be, hogy aki legalább három ciklust eltöltött, az kapja meg a kistérség tiszteletbeli polgármesterét – részletezte.

Ahogyan áttekintették, a kistérség településeinek több mint 90 százalékában van, vagy volt olyan polgármester, aki akár 3-4, sőt olyan is, aki 7 ciklusban teljesítette a településvezetői feladatokat.

Ezután bemutatkozott Pifkó Tamás, a Gyöngyösi Televízió új igazgatója, aki együttműködéséről biztosította a jelenlévőket.


Tovább az archívumra