Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kell a D-vitamin

Kell a D-vitamin

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Napok óta ködös, párás a levegő, ami erősítheti az ízületi fájdalmakat is, ezért tanácsos ilyenkor B- és D-vitamin tartalmú ételeket fogyasztani, vagy szakemberrel konzultálva, a szükséges nyomelem- és vitamin- utánpótlásra is szükség lehet. Az emberek nagy része már szeptemberben D-vitaminhiányos, ezért télen, mindenképp tanácsos D-vitamint szedni a napsütéshiányos hónapokban – tanácsolja Mangó Gabriella háziorvos.

Nem csak télen, hanem még a napsütéses időszakban is tanácsos D-vitamint szedni – mondja a szakember, ugyanis egy felmérés szerint szeptemberben az emberek 75 százaléka már D-vitaminhiányos, pedig szervezetünknek nagy szüksége van rá.

A nagy dózisú D-vitamin szedése esetén már daganatellenes hatását is kimutatták – tette hozzá a doktornő.

A D-vitamin szedése mellett fontos figyelni a nyomelempótlásra- figyelmeztet a szakember, de nagyon fontos a táplálkozás is. A kalcium, magnézium, szelén tartalmú táplálékok fogyasztása télen különösen javasolt, így javasolt a tojás, mandula, dió étrendbe illesztése.

Továbbá a ködös, nyirkos idő ellenére is tanácsos a szabadlevegőn tartózkodni, mert a mozgás erősíti az ellenállóképességünket. De a levegőzéshez, keressük a szmogtól, gépjármű forgalomtól mentes területeket- tanácsolja a doktornő.


Tovább az archívumra