Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kitüntetések

Kitüntetések

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Átadták a „Gyöngyös Város Kultúrájáért” kitüntetéseket Gyöngyösön, a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Az elismerést a Kossuth-és Liszt Ferenc- díjas Miller Lajos operaénekesnek és az Eszterházy Károly Egyetem Károly Róbert Campus Ká-Ró Színkörének ítélte oda Gyöngyös képviselő-testülete.

– Gyöngyösre méltán lehet büszke minden gyöngyösi, hiszen kulturális egyesületeink, civil szervezeteink olyan széles skálán és olyan minőségben, magas színvonalon őrzik, ápolják, fejlesztik és terjesztik kultúránk sokszínűségét, ami az országon belül is példaértékű – mondta ünnepi beszédében Dr. Szén Gabriella, a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett városi ünnepségen.

Az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke hozzátette, a tánc- művészeti és alkotócsoportok olyan vizuális lábnyomot hagynak hátra, amely segít abban, hogy sokszínűségünk örök tanulságul álljon a jövő nemzedékei előtt.

Az ünnepségen átadták a képviselő-testület által alapított Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetéseket. A díjat elsőként az éppen 80. születésnapját ünneplő Miller Lajosnak, a Kossuth- és Liszt Ferenc díjas operaénekesnek, a Gyöngyös Város Barátainak Köre tagjának, a város zenei életében végzett kimagasló tevékenységéért adták át.

Jutalmazták az Eszterházy Károly Egyetem Károly Róbert Campus Ká-Ró Színkörét is. Az elismerést Czigány Marianna a színkör vezetője vette át, aki elmondta, nagy megtiszteltetés ez számukra, úgy érzi, rászolgáltak az elismerésre.

Az ünnepségen pohárköszöntőt mondott Hiesz György polgármester, aki hangsúlyozta, büszke arra a kiemelkedő munkára, ami a klasszikus és a testkultúra terén Gyöngyösön zajlik, és örömét fejezte ki, hogy erre többen felismerik, a kultúra, a szellemi élet támogatása épp olyan fontos, mint az infrastruktúra fejlesztése.


Tovább az archívumra