Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Miniszterelnöki megbízott

Miniszterelnöki megbízott

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Miniszterelnöki megbízottként segíti január 30-ától Orbán Viktor munkáját Horváth László, a térség országgyűlési képviselője. Feladata, hogy a Gyöngyöspataihoz hasonló konfliktusos helyzeteket feltárja, és megoldásukra javaslatokat tegyen a kormányzat számára.

Sajtótájékoztatót tart a gyöngyöspatai helyzettel kapcsolatban Horváth László országgyűlési képviselő. Ez egyik része a munkájának, hiszen amikor a kamerák nincsenek ott, egyeztet az alapítvány képviselőivel, a pedagógusokkal, az önkormányzattal. Január 30-tól már miniszterelnöki megbízottként is javaslatokat tesz a pataihoz hasonló konfliktusos helyzetek megoldására.

– Olyan feladatok megoldásában kért fel miniszterelnök úr, és kérte azt, hogy segítsem a kormány munkáját, amelyek olyan konfliktusokat, amelyek itt Gyöngyöspatán kerültek igazán napvilágra, de lehet tudni, hogy nem csak Gyöngyöspatára jellemzőek – fogalmazott.

Vagyis van több olyan település, ahol a lakosság nagy részében a gyerekek iskolát váltottak, mert úgy érezték, nem biztosított számukra a nyugodt oktatás. Az eredetileg pedagógus végzettségű Horváth László már országgyűlési képviselőként is kiemelt figyelmet fordított a patai helyzetre, most azonban összefüggéseket is keres más településekkel, hogy hatékony megoldásokat találjanak a megfelelő oktatási körülmények megteremtésére.

– Én azt tartom a legnagyobb kihívásnak és a legszebb kihívásnak is ebben az ügyben, hogy ha be tudjuk járni a nyílt, őszinte beszéd nagyon nehéz útját, egyszerű, de nagyon nehéz útját, akkor eljuthatunk egy olyan állapotba, ahol van egy megengesztelődés – magyarázta.

Hozzátette, fontos volna elérni, hogy minden gyerek a saját településén járhasson iskolába és ott biztonságban, megfelelő oktatásban részesülhessen.


Tovább az archívumra