Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Rád hagyományozom

Rád hagyományozom

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Közösségi fánksütésre és kézműveskedésre vártak minden érdeklődőt, február első napján, Nagyrédén. A Molnár József Művelődési Házban tartott farsangi mulatságon volt jelmezverseny, népi gyermekjátékok és moldvai táncház is a Dobroda zenekarral.

Fedő alatt sül a szalagos fánk. Nyolc kiló alapanyagból készült el a farsang egyik jellegzetes édessége, amit a Bokréta Nyugdíjas Kör tagjai gyúrtak, nyújtottak és szaggattak közösen a hétvégén. A jó fánkhoz nem kellenek drága alapanyagok, de egy-egy technikát érdemes elsajátítani, hogy szép aranybarna fánkokat kapjunk.

A fánkok gyorsan fogytak, amiből a zenekar tagjainak is jutott. A jelmezverseny is nagyon népszerű volt, több tucat gyerek nevezett rá. Volt köztük műtős, jégkirálynő és legó ember is. Karai Virág például rendőrnek öltözött.

Nagyrédén már a második alkalommal szervezték meg a rád hagyományozom elnevezésű rendezvényt. A program célja, hogy az idősek által hordozott tudást átörökítsék a fiatalabb generációnak – tudtuk meg Siposné Fodor Judit, polgármestertől.

Szinkron: Siposné Fodor Judit, polgármester
315_5493 Tc: [00:19:33 -00:19:59] „kb. 2 évvel ezelőtt…..generációkat hoz össze”

Kipróbálhatták a gyerekek a parkettafonást, a gyöngyfűzést, a jó hangulatról pedig az autentikus népzenét játszó Dobroda Zenekar gondoskodott.


Tovább az archívumra