Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Pánikra semmi ok

Pánikra semmi ok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Pánikra nincs ok, de odafigyelésre szükség van a koronavírus miatt. Bár hazánkban még nincs fertőzött, mégis sokan elkezdtek tartós élelmiszert vásárolni a koronavírus európai terjedése miatt. A szakértők szerint semmi ok a felesleges felhalmozásra, a hazai áruházak ki fogják tudni elégíteni a keresletet a következő időszakban is.

Az elmúlt napokban megnőtt a kereslet a tartós, hosszan tárolható élelmiszerek iránt, több gyógyszertárban és drogériában pedig még mindig hiány van a szájmaszkokból és kézfertőtlenítőkből.

Az ellátási láncokban valóban lehetnek zavarok a koronavírus miatt, de az áruházaknak több beszállítói forrásuk van, az esetek többségében pedig a hazai termelők szállítják a termékeket, akiknél zavartalan a termelés. A szakértők szerint a következő időszakban sem lesz gond az ellátással, elegendő élelmiszer lesz a boltokban. Lehetnek szórványos esetek, ahol elfogy egy-egy áru, de általánossá nem válik a helyzet – hívja fel a figyelmet az Országos Kereskedelmi Szövetség.

Az Európában egyre terjedő koronavírus hírét sok magyar komolyan vette, ugyanis többen kezdtek felhalmozásba. Gyöngyösön azonban nincs pánik, a lakosok többsége egyelőre nem költ többet élelmiszerre.

A koronavírus Magyarországon még a hivatalos adatok szerint senkit sem fertőzött meg. Érdemes azonban odafigyelni és elővigyázatosnak lenni, de semmiképp sem kell pánikot kelteni, hiszen baj csak akkor lehet, ha már nem lehet követni, hogy ki a fertőzés forrása.


Tovább az archívumra