Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hová utazzunk?

Hová utazzunk?

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nehéz megjósolni, mely országok maradnak veszélytelenek a koronavírus miatt, ezért egyelőre az utazási irodák sem tudnak biztos úti célt ajánlani. A Magyar Utazási Irodák Szövetsége azt javasolja az irodáknak, hogy rugalmasan kezeljék az utasok igényeit és ajánlják fel az út elhalasztását, átszervezését.

Sok telefont kap ez az utazási iroda, 10 telefonálóból 3 biztosan a koronavírus, és az utazási feltételek felől érdeklődik. Sokan gondolkodnak, hova is érdemes utazni a nyáron, azonban azt, hogy mely országok maradnak biztonságosak, senki nem tudja.

– Nem tudjuk, hogy éppen a vírus hol fogja a következő héten felütni a fejét. Bármelyik úti célt természetesen, ami nem veszélyeztetett országokba vonatkozik, fölajánljuk, katalógusokat tudunk adni az utasoknak, természetesen a döntés joga mindig náluk van – magyarázta Havellantné Szerencsés Tünde, a Cézár Travel irodavezetője.

Az iroda nem panaszkodik, sok a foglalásuk a nyárra, sőt már őszre is, leginkább Törökországot, Görögországot favorizálják az utasok. Olaszországba is vannak foglalások, a vírus miatt eddig senki nem mondta le az utat. Megtehetik egyébként, de ha valaki azért állna el az utazástól, mert aggódik a vírus miatt, a foglalás összege nem jár vissza.

– Olyan biztosítás nincs, ami kifejezetten a koronavírusra vonatkozik. Annyi tájékoztatást tudok ez ügyben adni, hogy amennyiben az adott ország nem fogja tudni fogadni a vendégeket, illetve lezárja a határait, abban az esetben a már megkötött biztosításoknak a díja visszajár – tette hozzá az irodavezető.

A Magyarországgal szomszédos országok közül eddig Ausztriában, Horvátországban és Romániában diagnosztizáltak koronavírussal fertőzött személyt, a legújabb információk szerint már több mint 82 ezren betegedtek meg, és 2763-an haltak bele a vírusba.

A betegség miatt megszakították a velencei karnevált, és ha súlyosbodik a helyzet, akár az idei olimpia megrendezése is veszélybe kerülhet. És egy fapados légitársaság is ma jelentette be, hogy márciustól több hétig biztosan törli olaszországi járatainak egy részét.


Tovább az archívumra