Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vadkerítés

Vadkerítés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Már tavaly kihelyezték az oszlopokat, de még nem fejezte be a Magyar Közút az atkári és a nagyrédei elágazó között a több mint 6 kilométer hosszú vadvédőkerítés telepítését. A Közútkezelő szakemberei most azt mondják, a téli időszak és a szükséges burkolatjavítási munkák után kerülhet a helyére a védőhuzal.

Ezeket a képeket tavaly szeptemberben készítettük a 3-as úton, amikor a Magyar Közút az atkári és a nagyrédei elágazó között megkezdte a vadvédőkerítés építését. Ekkor az oszlopok kerültek a helyükre. A Közút akkor közleményében azt mondta: a 2,4 méter magas oszlopok kihelyezését követően süllyesztett dróthálót, majd 3 mm vastagságú vadriasztó huzalt telepítenek rá. Hozzátették a létesítmény az időjárás függvényében az adott évben elkészülhet.

Ez pedig már egy mostani felvétel, és jól láthatóan az oszlopok még mindig üresen állnak egymás mellett. A huzal még nem került fel, emiatt pedig továbbra is problémát jelentenek az útra tévedt állatok, akiknek tetemével rendszeresen találkozhatunk az úton és az út mentén.

Megkerestük a Magyar Közutat, hogy mikor folytatódik az építkezés, akik közleményükben azt írják: „a Büntetés-végrehajtás volt partnerünk, az oszlopokat ők gyártották le, azok leveréséhez szükséges eszközöket is ők biztosították. A szerződés szerint az oszlopok kihelyezését év végéig kellett elvégezniük, ezt teljesítették is, a Közút az ehhez szükséges előkészületeket, közműegyeztetéseket látta el.”

Hozzátették, szó sincs csúszásról, hiszen az előzetes tervek szerint halad a beruházás. Azt ígérik, a további munkákra a téli időszak és a lokális burkolatjavítási munkák elvégzését követően kerül majd sor.


Tovább az archívumra