Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vadászbál

Vadászbál

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Huszonkettedik alkalommal rendezték meg az Erdész- Gazdász- Vadászbált a Mátra Erdészeti Szakgimnáziumban. Az ünnepség célja elsősorban az volt, hogy az iskolában tanuló hátrányos helyzetű fiatalokat támogassák, az Ifjúság az Erdőért Alapítvány számlájára befolyt összegből.

Ünnepélyes kürtszóval nyitották meg a 22. Vadászbált a Mátra Erdészeti Szakgimnáziumban. Az est kiváló lehetőséget biztosít a szakemberek találkozására, a megye erdészei, vadászai, vadgazdálkodói tapasztalatcseréjére és szórakozására, a belépőkből, és a tombolából befolyt összeggel pedig az iskola hátrányos helyzetű fiataljainak kollégiumi étkezési költségeihez járulhat hozzá az alapítvány.

– Mindazok az emberek, akik ezeken a területeken a megyében tevékenykednek, egy évben legalább egyszer tudjanak találkozni és eltudjunk beszélgetni és köszönetet mondani azoknak akik támogatnak bennünket az oktatás és képzés során. És hát nem titkolt szándékunk, hogy ez az Ifjúság az Erdőért Alapítványért is van ami azoknak a gyerekeknek az étkezési támogatását finanszírozza, akik szegényebb családokból érkeznek hozzánk – foglalta össze Karnis Pálné igazgató.

Az eseményen Dobre-Kecsmár Csaba, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója elmondta, a szakmai szervezettől idén is jelentős támogatást kapott az intézmény. A szakember a bál kapcsán Magyarország jelenlegi vadgazdálkodási helyzetéről is beszélt.

– A húsz évre meghosszabbított üzemtervi időszak beváltani látszik a hozzá fűzött reményeket, a vadászatra jogosultaktól visszaérkezett visszajelzések alapján hosszú távra tudnak tervezni a vadászatra jogosultak, vadgazdaságukat biztosabb alapokra tudják helyezni és ezáltal kiszámíthatóbb is a gazdaságuk – magyarázta.

Az iskola végzős diákjai a hagyományokhoz hűen idén is táncos produkciójukkal szórakoztatták a közönséget. Az Egererdő Zrt. támogatása mellett további szakmai szervezetek is segítik az intézmény működését.


Tovább az archívumra