Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Felnőttbarát szálloda

Felnőttbarát szálloda

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Február közepe óta már felnőttbarát szállodaként működik a Gyöngyösi Hotel Opál. Ez azt jelenti, hogy mostantól kizárólag 12 éven felüli szállóvendégeket fogadnak. A döntés annak köszönhető, hogy vendégeik többsége átutazó üzletember, a hétvégék és ünnepnapok voltak azok az időpontok, amikor családok is jelentkeztek, viszont az ő igényeiket, törekvéseik ellenére sem tudták teljes mértékben kielégíteni. A szálloda fenntartói abban bíznak, hogy a felnőttbarát vállalkozásuk hosszabb távra szól és sikeres lesz.

A Gyöngyös központjában elhelyezkedő hotel 2012 óta működik főként üzleti szállodaként. Holma Rita szállodaigazgató elmondta, hogy mindig is az volt a céljuk, hogy az üzleti utazók és a családdal pihenő vendégek is otthon érezzék magukat, de bármennyire is szerették volna, nem tudták teljeskörűen teljesíteni a kisgyermekes családok igényeit, így mostantól kizárólag 12 éven felüli szállóvendégeket fogadnak.

– Kialakítottunk gyereksarkot játékokkal, alapfelszereltségbe tartozott a gyerekágy, az etetőszék, ami a gyerek számára és szüleik kényelmét kiszolgáló eszközök, de ezek a törekvéseink sem biztosították, hogy olyan színvonalon tudjuk kiszolgálni a hozzánk érkező gyerekeket és szüleiket, ahogy mi az szerettük volna. Tudva, hogy milyen felszereltséggel és programokkal működnek az igazi gyerekbarát szállodák be kellett látnunk, hogy nekünk sem adottságaink sem lehetőségeink nem teszik lehetővé, hogy maximálisan gyerekbarát szálloda legyünk – fejtette ki Holma Rita.

A szállodaigazgató elmondta, felmérték a környezetet és több gyerekbarát szálloda is van a környéken, felnőttbarát viszont nincsen. Hozzátette, hogy az év nagy részében a vendégek többsége átutazó üzletember vagy turista és a felújított wellness részleg is a felnőttek igényeit elégíti ki, a gyerekeknek nem ad élményt.

– A fentiek fényében hosszas gondolkodás után hoztuk meg azt a döntést, hogy gyerekmentes hotelként működünk tovább és kizárólag 12 éven felüli vendégeket fogadunk – szögezte le.

Holma Rita hozzátette, hogy a döntés a szobafoglalásokra szól, tehát ha valaki az éttermi részlegükön szeretne asztalt foglalni, arra nem vonatkozik, még etetőszéket is biztosítanak, valamint a külső vendégek is igénybe vehetik a wellness részleget. A hotel fenntartói remélik, hogy döntésüket megértik vendégeik és bíznak benne, hogy sikeresen működhetnek tovább felnőttbarát szállodaként.


Tovább az archívumra