Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nemcsak a táncról, hanem a nemzetközi kapcsolatok fejlesztéséről is szól a Gyöngy Fesztivál

Nemcsak a táncról, hanem a nemzetközi kapcsolatok fejlesztéséről is szól a Gyöngy Fesztivál

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Három fontos várospolitikai témában egyeztettek Gyöngyös európai testvértelepülései a folklórfesztivál egyik programjaként. A szakmai találkozót egy uniós pályázat megnyerése tette lehetővé.

Szociális ügyek, turizmus és ifjúságpolitika: e három témakörben egyeztettek egymás eredményeiről és ötleteiről Gyöngyös testvérvárosainak küldöttségei a folklórfesztivál alkalmával. Ott voltak az osztrák Zeltweg, a lengyel Sanok és az erdélyi Kézdivásárhely delegáltjai is.

Ugyanitt, ugyanekkor emlékeztek meg a Mátra Múzeumnak helyet adó korábbi kastélyban a második világháború alatt elszállásolt erdélyi menekültekről is.

Egy csaknem 10 ezer eurós pályázat tette lehetővé a találkozót, amelyet az Európai Bizottság a Mi Sokszínű Európánk elnevezésű programjában nyert el Gyöngyös önkormányzata. Idén a fesztivál egyik különleges programja, a folkmise is ebből a forrásból jöhetett létre, amelyet a zsúfolásig telt Szent Bertalan templomban tartottak meg, immár második éve.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-08-09 )

Tovább az archívumra