Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ma éjfélig lehet postán feladni a felsőoktatási intézményekbe a pótfelvételi lapokat

Ma éjfélig lehet postán feladni a felsőoktatási intézményekbe a pótfelvételi lapokat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A 2010. évi általános felvételi eljárás kiegészítéseként egyes felsőoktatási intézmények pótfelvételi lehetőségeket hirdetnek. Gyöngyösön, a Károly Róbert Főiskolán a jelentkezések a tavalyhoz képest nem változtak.

A tavalyi évhez képest tíz százalékkal növekedett a felsőoktatásba jelentkezők aránya, a tavalyi 127 283 fővel szemben. Idén 140 303-an adták be jelentkezési lapjukat- olvasható egy friss felmérésből. A pótfelvételi eljárás során azok a felvételizők adhatnak be pótjelentkezési lapot, akik nem jelentkeztek sehova, illetve nem nyertek felvételt egyik felsőoktatási intézménybe sem. A pótfelvételi eljárás során már csak költségtérítéses képzésre van lehetőségük bekerülni a hallgatóknak. A Károly Róbert Főiskolán is minden szakot indítottak a pótfelvételizőknek.

Az alapképzési szakok közül a kereskedelem-marketing, gazdálkodás-menedzsment és a turizmus-vendéglátás szakok voltak a legnépszerűbbek- tudtuk meg az oktatási igazgatótól.

Tehát ma éjfélig lehet postára adni a jelentkezési lapokat, de a felvételizők elektronikus úton is megtehetik ezt augusztus 12-ig. A pótfelvételi eljárás ponthatárainak megállapítása 2010. augusztus 27-én lesz, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre.

Farkas-Nagy Nóra


Az Aktuális napi hírei (2010-08-10 )

Tovább az archívumra