Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Magyar és szlovák olimpiai körök találkozóját rendezték meg Gyöngyösön az elmúlt hétvégén

Magyar és szlovák olimpiai körök találkozóját rendezték meg Gyöngyösön az elmúlt hétvégén

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A rendezvény célja a városi sportélet bemutatásán túl a két ország egymáshoz való viszonyának javítása is volt. A tanácskozáson sporteseményeket elemeztek, és közös versenyeken ötleteltek a jelenlévő olimpiai körvezetők.

Az egyik gyöngyösi hotelben találkoztak a szlovák és a magyar olimpiai körök vezetői, egykori olimpikonokkal és olimpiai bajnokokkal kiegészülve. A több órás tanácskozáson közös sporteseményeken gondolkoztak az ittlévők, szeretnék közelebb hozni a két ország sportéletét egymáshoz. Több gyöngyösi születésű ismert ember is elfogadta a szervezők meghívását.

A jelenlévők között volt Csépe Gabriella úszó olimpikon is. Jelenleg Amerikában él, de szívügye a magyar sport. Az itthon töltött napok alatt a tanácskozáson túl részt vett a X. GYÖNGY Nemzetközi Folklórfesztivál nyitófelvonulásán is.

Révész Ferenc tanár kísérte a szlovák csoportot. Elmondta, hogy szlovákiában több évtizede van egy kisebb ellentét néhány sportoló teljesítménye miatt, ugyanis nem született még döntés, hogy magyar vagy szlovák érdem-e az elért eredményük. Ezért is jó egy ilyen találkozó, enyhíti a feszültséget a két ország között.

A jövőben Gyöngyös Város Barátaink köre várhatóan újabb eseményeket szervez majd olimpiai témában, és az is lehetséges, hogy nemsokára már egy magyar-szlovák közös edzőmérkőzésre is sor kerül.

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2010-08-10 )

Tovább az archívumra